Begrebet social arv sættes under lup, når lektor i sociologi og socialt arbejde ved Aalborg Universitet, Morten Ejrnæs, gæster Hjørring Folkeuniversitet.

Det sker tirsdag 13. februar 2018 kl. 16.30 i Det gamle Rådhus på Torvet 6 i Hjørring. Hvad kan det betyde, når vi anvender begrebet f. eks. som forklaring på sociale problemer eller som forudsigelser for social karriere?

Morten Ejrnæs har i mange år beskæftiget sig med social arv som teori og som anvendelse i forskellige faglige praktikker. Mange fra den pædagogiske verden kender hans tilgang, men det er bestemt ikke nogen forudsætning for at få et godt udbytte af hans oplæg.

Han argumenterer for, at anvendelse af begrebet social arv og andre enkeltforklaringer i forskning og socialt arbejde er direkte skadeligt og kan komme til at virke selvopfyldende.

Børn af alkoholikere bliver ikke nødvendigvis alkoholikere, og store sociale problemer bliver ikke nedarvet fra generation til generation. Hans pointe er, at vi med begrebet social arv påfører børn det problem, at de skal leve med en dårligere prognose, end de i realiteten har. Det er et optimistisk budskab, som uddybes meget mere, og som alle, der interesserer sig for sociale og samfundsmæssige forhold, vil få stort udbytte af.

Alle er velkomne. Det koster 75 kr. Unge under 26 år dog 50 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...