Frilandsvejens Slagter - Flemming Jensen - har fået pusten igen efter sidste års omfattende vejarbejde, og det fejrer den lokale slagter

HJØRRING: Frilandsvej i Hjørring åbnede for et år siden efter tre måneder med omfattende vejarbejde. Vejarbejdet gik hårdt ud over de forretningsdrivende på strækningen, men Frilandsvejens Slagter har siden genvundet fodfæstet. Og slagtermesteren markerer lige nu et-årsdag for vejåbningen. Der mangler fortsat lidt kunder i butikken, sammenlignet med tiden inden vejarbejdet, men omsætningen har igen fået pusten.
Det fortæller slagtermester og indehaver Flemming Jensen, der overtog forretningen for mere end 18 år siden.
- Vi manglede 30-40 procent af omsætningen i perioden med vejarbejde - og det begyndte fra dag et, fortæller Flemming og tilføjer, at han havde budgetteret med en tilbagegang på 50 procent og på den måde klarede sig bedre gennem vejkaos end frygtet.
- Vi holder vejfest nu, for man skal skønne på, at vi kom gennem nedturen.
De mest trofaste kunder holdt ved, mens arbejdet stod på. Og strøgkunderne er kommet retur. Og parkeringslommerne på begge sider af vejen sikrer, at det er let at komme til og fra butikken.
- Vi mangler fortsat lidt strøgkunder, men det kan muligvis også skyldes, at bageren ved siden af er lukket.

Spegepølser, der frister

Frilandsvejens Slagter er en familieejet virksomhed, og Flemmings hustru, Gitte, er også på firmaets team.
Kød, pålæg og færdigretter frister i dag kunderne i den særdeles velassorterede slagterdisk.
- Vi startede for år tilbage med færdigretter, der bare skal en tur i ovnen, inden de er spiseklare. Men vores hovedforretning er fortsat spegepølser og pålæg - og vores berømte leverpostej. I dag har vi årets første sylte i disken - den er kåret som Nordjyllands bedste sylte i 2016, smiler Flemming med et nik ud i butikken.
- Vi laver alle vores varer selv - undtagen peberrodssalat og majonæse.
Spegepølserne fra Frilandsvejens Slagter kører kunderne gerne langt for at få med hjem til frokostbordet.
- Vi producerer mellem 200 og 250 kilo spegepølse om ugen, siger Flemming Jensen, der gennem årene har høstet et utal af diplomer for sine hjemmelavede kvalitetsvarer.
Han og teamet gør meget ud af at ideudvikle og videreudvikle, så kunderne hele tiden får ny inspiration til bordet.
- Vi er med i "Mad med Mere"-kæden som også kommer med en del input til os.
Frilandsvejens Slagter kan også tilberede mad til selskaber på op til 800 personer.
- Og vi sender rigtig meget mad ud af huset.

Parløb om fælles projekt

Gitte og Flemming Jensen har alle 18 år boet i ejendommen, der huser slagter-firmaet, men denne sommer er parret flyttet til Nørresundby for at komme lidt nærmere på børnene.
Flemming Jensen er 55 år, og han er oprindelig fra Løkken, hvor han blev udlært hos den daværende slagter, Ole Christiansen. At han købte butik på Frilandsvej i Hjørring var lidt af en tilfældighed.
- Jeg var til fest med den tidligere ejer, der havde haft butikken til salg nogle år. Jeg var i supermarked på det tidspunkt, men kunne godt tænke mig at blive selvstændig slagter.
- Og pludselig havde jeg en slagterforretning.
Han og hustruen leverer hårdt arbejde og mange timer til deres fælles projekt.
- Og jeg er glad for det - meget, understreger han.

Pølser med humor

Flemming Jensen har en positiv indstilling til hverdagens udfordringer. Og det vakte da også en del opsigt, da slagtermesteren bød de mange medarbejdere på pølser, da de sidste år gik i gang med at bryde asfalten udenfor butikken op.
- Vi kommer ikke langt med at tude - vi var enige om at få det bedste ud af situationen.
Og den positive indstilling er der fortsat brug for på Frilandsvej. Lige nu er der nemlig vejarbejder på Muhlesvej bag butikken, og hermed skal samtlige vareleverancer ind gennem butikken via Frilandsvej.
- Så vi er ikke helt ovre det endnu. Men de er vist færdige om en måned, smiler Flemming Jensen.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...