SINDAL skal snart vinke farvel til en erfaren leder på skoleområdet.

45-årige Jakob Borup, der gennem 17 år har haft forskellige lederjob i den lokale skoleverden, holder afskedsreception 31. august i Sindal, hvor han har været skoledistriktsleder siden 1. januar 2014.

Dagen efter siger han goddag til sin nye arbejdsgiver: Aalborg Kommunes skoleforvaltning, hvor han skal være sektorleder for kvalitet og ledelse.

- Det er et job, der er som skræddersyet til mig. Jeg skal arbejde med ledere, så de lykkedes bedre i forhold til deres medarbejdere, siger Jakob Borup, der har taget en Master på universitetet i coaching og organisationsudvikling.

At skrue på de rigtige knapper, så motivation og passion kommer op til overfladen er også noget, han har brugt i sin fritid: Gennem mange år har Borup været fodboldtræner - blandt andet for Fortuna Hjørrings kvinder og Ffi’s førstehold - i øjeblikket er han talentchef i HI.

- Udgangspunktet er, at jeg fortsætter. Men jeg kender ikke den præcise arbejdsbyrde i mit nye job, så det må tiden vise, siger Jakob Borup, der før tiden i Sindal også har været leder på blandt andet Muldbjergskolen.

Jakob Borup bliver boende i Hjørring trods jobskiftet.

Han mener selv, at han afleverer et veldrevet skoledistrikt, der er i form som et godt, ydende fodboldhold med masser af point på kontoen: Økonomien og trivselsmålingerne er ifølge skoledistriktslederen i orden. I foråret var han med til at sætte et stort efteruddannelses-projekt på skinnerne for lærere og pædagoger på Sindal, Bindslev og Lendum skoler.

Alle skal på kurser i neuropædagogik og hjerneforskning, så man kan tilpasse samvær og undervisning efter hvad børnene rent faktisk er i stand til.

- Det glæder jeg mig til at følge på sidelinjen, siger Jakob Borup.

Hjørring Kommune ansøger i øjeblikket om en afløser for Jakob Borup til ansættelse pr. 1. november. fra 1. september og to måneder frem konstitueres skoleleder Birgit Amtoft, Sindal Skole, i stillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...