Deltager-rekord ved Skole OL i Hjørring

HJØRRING: Det olympiske motto ”hurtigere, højere, stærkere” kan med god samvittighed udvides med et ”større”, når det gælder Skole OL i Hjørring.

Med Hjørring Atletik som tovholder afvikles der Skole OL for fjerde gang i træk, og aldrig har der været flere deltagere: Samtlige folkeskoler i kommunen samt HPR er repræsenteret, så deltagerantallet er sprunget helt op på 1996.

Dermed er stævnet i Hjørring det andet største i landet, kun overgået af hovedstaden.

- Vi vil gerne sørge for, at eleverne kommer ud og hygger og bevæger sig - så det er fedt, at opbakningen er så stor, siger formanden for Hjørring Atletik, Søren Bergenser.

Hjælpere i aktion

Klaptræet knalder endnu en gang på løbebanen, og en håndfuld løbere spæner på livet løs for at være hurtigst på 60 meteren.

I øjeblikket er det elever fra Bagterpskolen, der sendes afsted - under kyndig vejledning af idrætslærer Michael Leer.

- Vi har trænet i idrætstimerne op til Skole OL. Og det er da fantastisk, at have så mange børn med, der glæder sig til at præstere. Selv om der er masse af individuelle præstationer, så giver det en god ”vi-følelse”, når så mange er samlet, mener Bagterp-læreren.

I år holdt Mai-Britt Beith (S), formand for børne-, fritids- og undervisningsudvalget, åbningstalen - og hun glæder sig over, at man ved at løfte i flok kan skabe et stort arrangement, som dyrker sundhed og fællesskab, ligesom det kan være med til at åbne øjnene for en ny idræts-gren - atletikken.

Hjørring Atletik har allieret sig med mange hjælpere - også studerende fra UCN på Skolevangen.

- Jeg skal guide klasserne rundt og måle op, når eleverne kaster. Det er spændende at hjælpe med at løse opgaven fortæller Rasmus Kejser, der læser til lærer med idrætsprofil.

Mandag klarede 4.c fra Højene Skole og 5.c fra Lundergårdskolen sig bedst, så de skal deltage ved finalestævnet i Aarhus i juni.

Tirsdag afgøres det, hvilken 6. klasse og 7. klasse, der skal repræsentere Hjørring Kommune i finalen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...