Lions klubberne brygger på en fælles sag - en porsebjesk

HJØRRING: Mange af Lions klubbernes aktiviteter har i lighed med så meget andet i samfundet været sat i bero, eller kørt på ”vågeblus”. Nu er Løverne imidlertid vågnet op til dåd, og ved at gøre klar til en helt ny aktivitet: Fremstilling og salg af Skipper Clemet Bjesk.

Hjørring tre Lions klubber har efterhånden god tradition for at lave fælles aktiviteter, for eksempel Julelotteri, uddeling af Julepakker, samt den fælles aktivitet ”Skipper Clement Sværdet”, en anerkendelse der gives til mennesker, der ”slår et slag for Hjørring”.

Den nye aktivitet, fremstilling af en Skipper Clement Bjesk, lavet på porse, er også en fælles aktivitet for de tre Lions klubber.

En af de første meget håndgribelige opgaver var at få plukket den nødvendige porse. Ifølge gammel overtro så skal porsen plukkes en sankthans nat, efter midnat, af en jomfru. Klubberne havde dog valgt en mere pragmatisk tilgang, og drog derfor i mosen i samlet flok ved højlys dag, en skøn sommer søndag i juli.

Plukningen foregik ”et hemmeligt sted” i et stort flot ukendt moseområde i Vendsyssel, hvor ejeren venligst har givet Lions klubberne tilladelse til plukningen. Inden plukningen var der lejlighed til at høre lidt om mosens historie og liv i gamle dage. Herefter gik man ud på den ”gyngende grund”, og var så heldige at se et flot tranepar i luften over stedet. Ulvespor i den løse mosejord mente man også at se, eller måske var det ”Løvespor”…..

En skøn fælles oplevelse rigere drog flokken hjem igen efter at have plukket den nødvendige porse, spist den medbragte frokost og naturligvis smagt på porse bladene…… i form af en god bjesk!

Al overskud fra Lions klubbernes aktiviteter går som bekendt ubeskåret til klubbernes humanitære hjælpearbejde lokalt, nationalt og internationalt.

De tre Lions klubber i Hjørring har fået mange nye medlemmer det seneste år, så plukningen var en god lejlighed til at komme ”i arbejdstøjet” for mange af de nye medlemmer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...