Biblioteket får besøg af børnebogsforfatter Maria Rørbæk fredag 18. september

HJØRRING: Fredag den 18. september får Hjørring Bibliotekerne besøg af forfatteren Maria Rørbæk, der har skrevet rigtig mange børnebøger især med begynderlæsere som målgruppe. Men denne dag kommer Maria til Hirtshals om formiddagen og Hjørring om eftermiddagen for at fortælle sin helt egen historie om Ordtrolden.

Ordtrolden er et mærkeligt behåret væsen, der stikker børn, så de gentager bestemte slags ord. For eksempel alle ord med L, bandeord eller ord, der betyder noget med mad. En dag er det Anton, der er blevet stukket og går rundt og siger ”marsvin, marsvin”, ”sukker, sukker” og ”tunge, tunge”. For at få den rigtige modgift skal han inden solen går op gætte, hvilken slags ord, han gentager. Ellers kommer han aldrig til at tale almindeligt.

Maria Rørbæk krydrer historien med ordsange og ordlege og børnene inddrages i fortællingen, for netop den inddragende fortællemåde er vigtig, udtaler Maria Rørbæk: ” Det udvikler børns sprog, når de hører gode historier på en inddragende måde, hvor de ikke nøjes med at lytte, men selv bliver sprogligt aktive ved fx at tale om historien, synge historien, gentage replikker eller dramatisere dele af historien.”

Arrangementet om Ordtrolden er for børn i alderen 3-8 år og der skal bestilles billet på www.hjbib.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...