SIND Hjørring har ca. 300 medlemmer og er dermed en af landets største lokalafdelinger.

HJØRRING: WHO har bestemt, at Sindets Dag hvert år fejres 10. oktober, og SIND Hjørring har valgt at fejre dagen på CKU Centeret på Elsagervej 25 i Hjørring.

Årets tema er forebyggelse af selvmord.

SIND Hjørring har ca. 300 medlemmer og er dermed en af landets største lokalafdelinger.

- Der arbejdes hele tiden på at aktivere endnu flere frivillige til på forskellig måde at gå ind i det frivillige arbejde med at skabe større forståelse og tolerance i vort samfund for sindslidende og deres pårørende, for det er der virkelig stort behov for, lyder det fra formand Erik Christoffersen.

SIND Hjørring blev etableret i 1988, og den første opgave, som foreningen påtog sig, var at få en Åben anonym og gratis psykologrådgivning. Denne rådgivning har været foreningens flagskib gennem alle årene.

- Vi kæmper hvert eneste år for at skaffe midler til at holde denne rådgivning åben. Præst Gerda Jensen har været tilknyttet rådgivningen i mange år, og hun er i år efter eget ønske blevet afløst af sygehuspræst Anne Marie Bram Christensen. Vi sender en stor tak til Gerda for hendes indsats og byder Anne Marie velkommen.

Hver torsdag eftermiddag mødes en gruppe til forskellige aktiviteter og fællesspisning.

- Vores besøgsvenner laver en virkelig god indsats.

- Vi starter en ny pårørendegruppe, hvor vi sætter fokus på vigtigheden af de pårørendes indsigt i sygdomsforløb.

Helt nye tiltag er at finde et par aflastningsfamilier, der midlertidig kan huse en psykisk sårbar, der ikke har et sted at bo, og et par værtsfamilier, der en gang om måneden vil invitere en psykisk sårbar, så vedkommende kan komme lidt ud af sin ensomhed.

Hvert efterår og forår inviterer SIND Hjørring til en serie foredrag om aktuelle emner.

- Nu i efteråret fortæller den unge kvinde Mette Findinge om, hvordan hun er kommet igennem sin turbulente barndom med ulykker, sorg, savn og voldsom cutting, så blodet flød, for på den måde at flytte de ulidelige psykiske smerter over på fysiske for at få lidt ro på psyken.

I dag lever Mette en stille og rolig tilværelse sammen med sin kæreste.

Tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen og journalist Anders Agger holder også foredrag nu i efteråret.

- Vi holder fast i traditionen for Sindets dag, understreger Erik Christoffersen.

Festen begynder klokken 18 med fællesspisning, og man behøver ikke at være medlem for at deltage. Menuen består af helstegt pattegris med tilbehør. Der er underholdning ved skuespille, Kresten Andersen og derefter er der kaffe og kage.

- Som noget nyt i år har vi flyttet et træ, som vi kalder Livstræet, ind i lokalet, og hvis man ikke nåede at få sendt en sidste hilsen til en, som er gået bort, kan man skrive sin hilsen på et kort og putte den i en lukket kuvert og hænge den op på Livstræet.

Harmonikspillerne Fin og Børge spiller op til dans, og festen slutter ca. klokken 22 med fællessang: Skul gammelt venskab rent forgå.

Det koster 80 kroner at deltage og tilmelding skal ske senest 7. oktober til Erik Christoffersen: erikchristof@has.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...