SINDAL: Fra den 31. marts til den 7. april indtages Hjørring Kommune af mere end 100 teatergrupper, som kommer og viser 700 opførelser – spredt ud over hele kommunen. Børnene på alle skoler og i alle børnehaver får en teateroplevelse i ugens løb.

Og det samme gør familierne i de 20 mindre byer, som har modtaget en gave i form af forestillinger, der spilles lokalt i forsamlingshuse eller foreninger arrangeret af lokale ildsjæle.

Også nogle af de mindre lokalsamfund får teaterbesøg. I Lørslev arrangeres forestillingen eksempelvis i samarbejde mellem byens Café og Kulturhus og den lokale friskole. Lørslev Café og Kulturhus er stiftet og drevet af frivillige ildsjæle fra byen. Huset fungerer som samlingssted for byens borgere og hjælper til at holde liv i den lille by. Her er både købmandshandel, nethandel, foredrag, foreningsmøder og alverdens tænkelige aktiviteter.

- Huset udgør grundlaget for fællesskabet i byen. Derfor vil vi selvfølgelig bakke op omkring Hjørring Kommunes initiativ med at få teater ud i alle hjørner af kommunen under Aprilfestivalen. Det giver noget til byen, og vi vil gøre alt, vi kan for at markedsføre det lokalt og skabe en fælles fest, siger formand Jesper Gilleladen.

- Vi er glade for at kunne bruge Aprilfestivalen til at give et skulderklap til de mange ildsjæle vi har i hele kommunen, fortæller Leif Lund Jakobsen, projektleder på Aprilfestivalen.

- Ved at give en forestilling til deres by ønsker vi at anerkende og bakke op om deres store indsats og give dem en særlig mulighed for at pleje fællesskabet omkring deres by. Og der er ikke noget som godt børneteater, der kan skabe gode fællesoplevelser for både mor, far og børn, tilføjer han.

Den 6. og 7. april, som er Aprilfestivalens sidste weekend, samles alle teatrene i Hjørring by, hvor der er mulighed for at fylde sin teatertank til bristepunktet teater. Weekendens forestillinger vises primært på og omkring Skolevangen, hvor byens institutioner lægger hus og rammer til de mange, spændende forestillinger.

Her følger den komplette liste over byer/foreninger/institutioner, der får en forestilling:

* Harken Ungdoms- og Gymnastikforening

* Sømandskirken i Hirtshals

* Vrå Højskole

* Kulturhus Løkken

* Lørslev Café og Kulturhus

* Ældrecentret Bålhøj, Tårs

* Byens Hus, Vrensted

* Tornby Skole

* Klitgården, Tversted

* Poulstrup Friskole

* Kulturcenter Vendsyssel, Sæsing

* Bønnehuset Mygdal

* Tolne Skovpavillion

* Skallerup Friskole

* Vendsyssel Friskole, Mosbjerg

* Sindal Privatskole, Hørmested

* Hundelev Friskole

* Sindal Bibliotek

* Lendum Skole

* Bindslev Skole

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...