Om få måneder vil Sindal Mølle igen fremstå som byens stolte vartegn, der kan ses viden om. Den gamle hollandske tårnmølle fra før 1872 bliver for tiden gennemrenoveret af møllens nye ejer Jens Gajhede fra Bindslev, der sammen med sin familie hustruen Anne Gaden og deres tre børn Thomine på 13 år, Kristian på 3 år og Agnes på 2 år flytter ind i Møllen sidst på sommeren.

Allerede nu er der sket store forandringer. Den tidligere brandstation, der er en tilbygning til Møllen, har fået isat port, så bygningen kan anvendes til garage, og der er også plads til et værelse. Facaden har fået netarmering, er blevet grundpudset, og lige nu udfører Jonas Skovbo fra Skovbo Byg og Rådgivning i Tårs sammen med Jens Gajhede den sidste slutpudsning i hvidt. Selve møllen skal også males. Det sker med en speciel Keim maling, der ikke skader murværket. Herefter skal møllevingerne males og hækværket udskiftes. Selve vingekrydset, der er lavet af lokalt elmetræ i 2001, fejler ikke noget. Det samme gælder den løgformede hat, der er fra 2000.

Jens Gajhede glæder sig til at flytte ind i møllen sammen med sin familie. Det bliver ganske specielt at bo i den gamle mølle med en historie, der går mere end 150 år tilbage. For tiden bor familien i Bindslev, hvor Jens er indehaver af Bindslev Sandblæsning. Jens Gajhede er godt kendt i Sindal, da han i barneårene boede i Østergade 23, der er naboejendom til Sindal Mølle. Jens’s far var i øvrigt i flere år indehaver af Bodegaen Pusterummet på Nørretorv. Hustruen Anne Gaden er også kendt i Sindal. Hun er nemlig faglærer ved PMU Fragt på Ole Rømers Vej. Så det er ikke helt fremmed for familien af bosætte sig i Sindal.

Sindal Mølle er en hollandsk muret tårnmølle. Den har været anvendt som kornmølle og var i erhvervsmæssig drift indtil 1946/47. Den er opbygget med en firkantet hvidkalket undermølle i grundmur og en rund overmølle, der er helmuret op til hatten, som er løgformet og beklædt med pap. Møllens oprindelige placering var på Fjelsted Bakke, men da jernbanen kom til Sindal, blev møllen i 1872 flyttet til Møllebakken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...