Hjørring og Omegns Broderlige Skyttelaug afvikler den traditionsrige fugleskydning

HJØRRING: Solen skinnede om kap med medaljerne på brødrenes jakke, da Fuglekongen og Skyttekongen ankom i åben, velpoleret vogn til Skyttehuset på Skydebanevej fredag eftermiddag.

Her blev de regerende overhoveder modtaget af skydebrødrene, der i dagens anledning var trukket i stiveste puds.

Fugleskydning er en ældgammel tradition, som bliver holdt i hævd i Hjørring. Således blev den første fuglekonge udnævnt af Hjørring og Omegns Broderlige Skyttelaug i Hjørring i 1895. Og der er en strib traditioner forbundet med skydningen, hvor det sociale fællesskab har høj prioritet.

- Fugleskydningen er årets højdepunkt for os. Her takker vi vores afgående majestæt og glæder os til at få en ny, fortalte formand Kaj Bundgaard.

- Fugleskydning er halv hygge og halv skydning - nogle gange kan man overveje, om hyggen fylder mest, smilede formanden.

- Der er mange forskellige mennesker samlet her. Vi får mange gode snakker - men vi snakker aldrig politik. Det er gammel tradition. Vi er brødre uanset hvilket politisk ståsted, vi har, sagde Kaj Bundgaard.

Formanden bød velkommen og glædede sig over det store fremmøde.

75 skydebrødre deltog i fredags fugleskydning, og 105 lørdag.

Efter velkomsten lagde fuglekonge Svend Rødkjær an til første skud, og herefter overtog skyttekonge Michael Ries Almskov geværet, og tog skydebrødrene på skift sigte mod metalpladerne på den store træfugl, der er placeret 50 meter fra skydepavillonen,

Når fugleskydningen slutter lørdag, har det broderlige skyttelaug fået nye regenter og pynten bliver pillet af de afgående overhoveder.

Lørdag bliver i øvrigt - traditionen tro - indledt med indtagelse af en blanding af kærnemælk og fløde - og en lille skarp, der har fået tilnavnet sigtevand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...