Engblommen er efterhånden blevet en sjælden gæst lokalt

HJØRRING: Signalement:

* Spinkel af bygning

* Fin grøn stilk med dybt håndfligede blade

* Stort næsten kugleformet gult blomsterhoved

* Ofte i selskab med fire fluearter

* Sidst set på udyrkede arealer i Hjørring Kommune

Sådan lyder en efterlysning fra Hjørring Kommune. Kommunen vil nemlig gerne have hjælp til at finde den sjældne blomst engblommen, der er den ”eftersøgte” beskrevet i signalementet.

- Den gule engblomme er næsten forsvundet Den var engang almindelig i enge og kær i Vendsyssel, men nu er den desværre næsten forsvundet herfra. Men enkelte steder i lysåbne moser og enge med kalkholdigt grundvand blomstrer den netop nu. Den smukke gule engblomme er gået meget tilbage de seneste år - blandt andet på grund af ophør af græsning, dræning og næringsstofberigelse fra især landbrug. Gødskningen gør, at den ikke kan klare sig i konkurrencen med høje græsser og buske og derfor bliver den ofte overgroet og forsvinder. Den er derfor i dag kategoriseret som sjælden, lyder det fra Hjørring kommune.

Hvis man kender et sted med engblommer, opfordres man til at give besked til Team Natur i Hjørring Kommune. Man kan også registrere den på Naturbasen.dk.

Derudover vil kommunen gerne rådgive lodsejere om, hvordan man plejer naturen på arealer, hvor engblommen findes. Man kan også få hjælp til at ansøge om midler til naturpleje. Det kan man læse mere om på kommunens hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...