Vendsyssel Historiske Museum forlader bygningen, når sommeren er slut

HJØRRING: Lørdag 29. juni åbner den uigenkaldelig sidste sæson på Strandfogedgården - og der er åbent resten af sommeren.

Strandfogedgården er et oplevelsescenter, hvor gæsten selv deltager aktivt i museumsbesøget. Det ligger i en enestående natur tæt ved Rubjerg gamle kirkegård og få kilometer syd for Rubjerg Knude. Afdelingen fortæller i en helt ny udstilling om Rubjerg Knudes kultur- og naturhistorie.

På Strandfogedgården vises en udstilling om Rubjerg Knudes Kultur- og naturhistorie. Udstillingen er delt op i tre enheder, hvis elementer er designet, så den besøgende selv deltager aktivt i museumsbesøget. Lær om sandflugten, strandfogedens arbejde, Rubjerg gamle kirkegård og Rubjerg Knude Fyr. Eksperimentér selv med sandflugt og kystnedbrydning.

Udstillingens første rum fungerer som det store oplevelsesrum, hvor udvalgte historier omkring Rubjerg Knude fortælles. Historierne er illustreret med store fysiske elementer. I rummet er bl.a. placeret en tidsmaskine, hvor den besøgende har mulighed for at rejse tilbage i tiden, for at se hvor store landskabsændringer området omkring Rubjerg Knude har gennemgået de sidste 17.000 år.

Når sommeren er slut, bliver Strandfogedgården lukket, og udstillinger pilles ned. Bygningen er herefter ikke længere i brug af Vendsyssel Historiske Museum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...