Bryghuset Vendia bliver Årets brasserie 2018

HJØRRING: Bryghuset Vendia har vundet Den Danske Spiseguides pris som Årets Bistro/brasserie i skarp konkurrence med tre andre nominerede.
- Sådan! Vi er SÅ stolte og taknemmelige, ikke mindst for at blive nomineret, men allermest over at vinde prisen for årets Brasserie 2018. Titlen fik vi også i 2015, og den har siden været til låns, men nu er den hjemme i Hjørring igen, og vi er dermed stadig placeret blandt toppen af dansk gastronomi, siger direktør Kristian Rise.
Kristian Rise fik overrakt den eftertragtede pris ved Den Danske Spiseguides galamiddag søndag på Marienlyst Strandhotel. Her var 160 restaurationsfolk samlet til prisuddelingen.
- Det er godt at hente prisen hjem til Hjørring, men det er også en hyggelig lejlighed til at møde kolleger. Vi er som en stor familie, fordi man kender hinanden på kryds og tværs i branchen, siger Kristian Rise.
- Det er gået rigtigt godt for Vendia i 2018. I foråret vandt vores gourmetafdeling Bedst i Nordjylland og nu er det så brasseriets tur. Det er fantastisk.
Bryghusets Vendias brassierieafdeling dystede mod Ruths Hotel, Skagen, Bistro Pastis, København og Brassierie 1861, Helsingør. Sidstnævnte er Marienlyst Strandhotels eget brasserie.
Men hvad er et brasserie? Bryghuset Vendia beskriver det blandt andet således på sin hjemmeside: Brasseriet har traditionelt en fast menu, hvide duge og "professionelle" ansatte - det vil sige hyret personale med en faguddannelse. Der er et stort udvalg af drikkevarer - fra vin til spiritus. Brasserie betyder direkte oversat (fra fransk) "bryggeri".
Meget passende altså, at et bryghus har et brasserie. Og nu tilmed kåret som landets bedste.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...