Mange forsøg er prøvet de sidste 20 år, men uden større held - onsdag blev en ny pumpe monteret

HIRTSHALS: Fem års arbejde med et stort tilbagevendende vand-problem i to bunkers i Hirtshals Bunkermuseum, kulminerede onsdag formiddag, da folkene i Bunkergruppen Hirtshals endelige fik en holdbar løsning på problemet.

Efter fire måneders arbejde med projektet, kunne Bunkergruppen Hirtshals onsdag montere den nye pumpe, og med smil på læben og løftede arme se, at alt fungerer perfekt. Vandet forsvandt som ønsket.

Mange forsøg er prøvet de sidste 20 år, men uden større held, og det blev derfor i 2019 besluttet, at reetablere en 140 meter rørledning og efterfølgende montere en ny kraftig dykpumpe nede i det tyske afløbsreservoir, der automatisk kan holde de to bunkere tørre.

- Endnu et renoveringsprojekt, der er vinget af, lyder det fra Bunkergruppens formand Flemming Hammer.

- Og vi kan nu komme videre med de mange nye renoveringsprojekter, der venter i Bunkermuséet.

To bunkere under vand

Siden midt 90’erne har der i Bunkermuséets to bunkere 46 & 47, der er en ammunitionsbunker og en mandskabs-bunker, været et tilbagevendende problem med højtstående vand i de to bunkere.

Alle de andre knapt 70 bunkere i Bunkermuséet, har fuldt funktionsdygtige originale tyske kloakker og drænbrønde fra besættelsestiden, men lige præcis de omtalte to bunkere, er aftrækket eller de gamle vandrør, faldet sammen eller stoppet til.

Hirtshals Fyrfond har foræret rør og pumpe til projektet, mens MarineShaft Hirtshals og kølemontør Ronni Lønsmann har taget hånd om pumpe-beslag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...