Peter Harritsø er vært for halv- og helmaraton i Hjørring på lørdag - han tager selv hul på sit maratonløb nummer 70

HJØRRING: Lørdag 26. januar sendes et såkaldt cannonball maratonløb fra start i Hjørring.

Deltagerne har mulighed for at vælge mellem halvmaraton og maratondistance.

Lokale Peter Harritsø er vært for løbet, og starten går fra familiens matrikel på Frydslund 7 i Hjørring klokken 10. Og han løber da også selv med på maratondistancen.

Den lokale løbevært er aktiv i De nordjyske Løbetosser.

- Jeg løber sammen med en masse andre løbenørder i Nordjylland, hver anden weekend forskellige steder i Nordjylland. Vi afholder løb, der tager afsæt i vores egen carport. Det går efter cannonball-princippet: At man sørger for sig selv. Men det har udviklet sig til, at deltagerne i løbene indbetaler et symbolsk beløb, og så sørger arrangøren for blandt andet drikkelse, chips og supper eller boller efter løbet, fortæller Peter Harritsø, der med egne ord er afhængig af at løbe.

- Samtidig vil jeg - og mange andre - gerne med i Klub 100 Maraton. Jeg skal løbe 100 maraton for at blive medlem, men rigtig mange løber fortsat, når de har passeret de 100 maraton.

Når Peter Harritsø gennemfører løbet på lørdag, har han løbet 70 maratonløb.

- Et halvmaraton er en træningstur for mig, smiler han.

Peter Harritsø forventer, at halvdelen af deltagerne på lørdag løber halvmaraton, mens resten tager den fulde distance.

Deltagerne kommer forbi depotet på Frydslund flere gange under løbet, og her kan de forsyne sig med drikkelse samt slik, chips og bananer. Løberne på halvmaraton skal gennemføre tre runder, mens maratonløberne skal klare seks runder på ruten, der er markeret med pile og går gennem by, park og flot natur.

Hver deltager tager selv sin tid og noterer den efterfølgende i løbsprotokollen. Peter Harritsø plejer at bruge cirka tre timer og et kvarter på maratondistancen.

- Jeg har fået fat på spurtpræmier fra Sparekassen Vendsyssel til løbet. Det gælder ikke om at komme først, så jeg trækker lod om præmier.

Der er kun få ledige pladser tilbage til løbet.

Der er medaljer og diplom til alle, der gennemfører. Og Peter Harritsø og familien beværter deltagerne med økologiske grovboller med pålæg, øl og kaffe i huset bagefter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...