Carsten Frederiksen er ny mand i Nærbutikkernes Landsforenings hovedbestyrelse. Til daglig driver han Skjold Burne Hjørring Vin og Tobak og håber at NBL i den kommende tid kan vokse sig endnu større

HJØRRING: Det er godt 15 år siden, at Carsten Frederiksen og hans hustru Marianne Sibbern overtog den flotte Skjold Burne Hjørring Vin og Tobak-butik i centrum af Hjørring. Den ligger perfekt placeret i Hjørrings centrum tæt på indkøbscentret Metropol, der er den store tiltrækningskraft midt i byen.

Carsten Frederiksen er nu ny mand i NBL - Nærbutikkernes Landsforenings - hovedbestyrelse.

I Skjold Burne i Hjørring kan man altid få et godt råd om en god flaske vin, den rette pibe tobak eller mange af de andre specialvarer, der gør hverdagen behagelig.

- Vi havde en tilsvarende butik i Fjerritslev i 12 år, inden vi rykkede til Hjørring og overtog den her butik, som vi altid har haft i kikkerten. Vi ventede bare på, at den blev ledig, siger Carsten Frederiksen med et stille smil, mens vi drikker en kop kaffe i baglokalet.

Det var ønsket om at få en mere ”rendyrket butik”, der fik ægteparret til at rykke de 88 kilometer fra Fjerritslev til Hjørring.

- I Fjerritslev var vi tvunget til at have et langt større udbud af varer, eftersom befolkningsunderlaget var noget mindre. Her i Hjørring kan vi koncentrere os om kerneudbuddet og de varer, vi selv brænder for. Der er en større befolkning, et kæmpe opland og flere turister – især de norske, siger Carsten Frederiksen.

Ordentlige vilkår Carsten Frederiksen har altid været begejstret for det arbejde, der gøres i Nærbutikkernes Landsforening og derfor er det også med glæde, at han er trådt ind i hovedbestyrelsen, der er spritnyt og frisk efter den tidligere formand Torben Pedersens afgang.

- Det er vigtigt for samfundet at bevare den størrelse butikker, der er med i NBL. Både specialbutikker som vores herinde i byen og de små kiosker og købmænd i de mindre byer. For vores vedkommende det vigtigt, at man kan komme ind og få personlig betjening og rådgivning. Man kan ikke google sig til alt, som jeg plejer at sige.

- Samtidig skal der virkelig kæmpes for at bevare ordentlige vilkår ude i landet, for man ser jo typisk, at når den sidste købmand eller kiosk lukker i landsbyen, så åbner den ikke igen, siger Carsten Frederiksen.

Butikken i Hjørring er velassorteret og stilrent indrettet. Der er gode vine, lækker chokolade, gavekurve, piber og tobak. Den formiddag, vi rammer Skjold Burne Hjørring Vin og Tobak, hersker der solskin, stilhed og ro i butikken.

Men stilhed hører til sjældenhederne, for der er som oftest travlt i Hjørring, hvor Carsten Frederiksen og hustruen sammen med yderligere en fuldtidsansat står for den daglige drift.

Der er ligeledes ungarbejdere tilknyttet, og i højtiderne også tidligere ansatte med rutine fra tidligere ansættelser. Der er med andre ord masser af erfaring i butikken og dens daglige virke, som Carsten Frederiksen kan tage med ind i sit bestyrelsesarbejde.

- NBL gør rigtig meget godt. Alene det, vi sparer på Net-abonnementet giver jo kontingentet tilbage. Så det kan i den grad betale sig at være medlem. Jeg vil meget gerne arbejde for, at vi får flere medlemmer – jeg kender flere af min type butikker, som ikke er medlem. Vi skal være endnu større, så vi kan påvirke endnu bedre og mere, siger Carsten Frederiksen.

Fakta:

Skjold Burne i Hjørring ligger midt i byen og tæt på det store indkøbscenter Metropol.

Den fysiske butik er suppleret af en større webshop, hvor Carsten Frederiksen og hustruen Marianne sælger masser af varer.

En af Carsten Frederiksens ”mærkesager” i bestyrelsen er at få flere medlemmer ind i foreningen.

Artiklen er skrevet af Michael Søvsø

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...