FBL-Hjørring fylder 50 år

HJØRRING: FBL-Hjørring, Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur, fejrer sit 50 års jubilæum 25. november. Kl. 16 er der generalforsamling på Det gamle Rådhus, hvorefter der holdes en indbudt reception med efterfølgende spisning for medlemmerne.

FBL-Hjørring har omkring 130 tilknyttede medlemmer og er med i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. Tidligere på året holdt FBL-Hjørring også en bygningskulturuge som optakt til landsforeningens årsmøde, der blev holdt i Hjørring.

Foreningen høres blandt andet, når Hjørring Kommune vedtager lokalplaner - udgangspunktet er, at man vil sikre æstetikken, når der bygges nyt eller når gamle bygninger restaureres.

Gennem årene er der på initiativ af FBL-Hjørring i øvrigt blevet plantet en del ærestræer til påskønnelse af personer, som har ydet en ekstraordinær indsats for byens miljø. Traditionen har holdt en pause, men nu oplyser FBL, at man i forbindelse med 50 års jubilæet vil til at plante ærestræer igen. På billedet står FBL-trioen ved en rød hestekastanje på Knuth Beckers Plads. Den blev plantet til ære for børstenbinder Leif Lund i 1987.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...