Kørestolsbrugere og folk med rollator kan opleve Danmarks største vandreklit, når Naturstyrelsen lægger køreplader ud

VENDSYSSEL: For 12. år i træk bliver det muligt for kørestolsbrugere og folk med rollator at få adgang til det fascinerende nordjyske ørkenlandskab Råbjerg Mile.

- Det har været en fantastisk oplevelse for de mange fremmødte, som tidligere med stor entusiasme har nydt denne naturoplevelse igennem mange år. Derfor er det med glæde, at vi igen i år lægger køreplader ud, så flere kan nyde udsigten fra milens top, siger Jesper Blom Hansen, der er skovrider ved Naturstyrelsen Vendsyssel.

Kørebanen er 350-400 meter lang, hvilket betyder, at man kan komme så højt op i sandmasserne, at man får fornemmelsen af være midt på Skagen Odde. Herfra kan man se både Skagerrak og Kattegat, da vandreklitterne er de højeste punkter på Skagens Odde.

Råbjerg Mile er en af de af de største af sin art i Europa. Milen er en miniørken på over én kvadratkilometer, og det højeste punkt er cirka 40 meter over havet.

Alene størrelsen gør milen mange besøg værd. At vandreklitten også bevæger sig omkring 25 meter hvert år, gør blot stedet endnu mere interessant.

- Der er mange, der spørger os, hvorfor vi ikke lader kørepladerne ligge, så folk kan benytte dem hele året rundt. Hvor end vi gerne ville, så kan det desværre ikke lade sig gøre, fordi banen sander til i løbet af ganske kort tid, når vinden bliver for kraftig. Banen ligger i fem dage, hvor den jævnligt bliver tilset. På bare fem dage skal vi af og til feje eller skovle pladerne fri for sand. Det er jo vinden og sandet, som bestemmer herude i det dynamiske ørkenlandskab, siger Jesper Blom Hansen.

Kørepladerne lægges ud, så der er adgang til Råbjerg Mile fra 17. juli klokken 12 til 21. juli klokken 12.

Kørestolsbanen er skabt af tre meter lange og 1,3 meter brede fiberplader. Banen begynder, hvor asfalten på p-pladsen slutter. Der er i øvrigt handicaptoilet ved Råbjerg Miles P-plads.

Af andre handicapvenlige udflugtsmål tæt på kan nævnes Bunken Klitplantage, hvor der er mulighed for at færdes på asfalt samt Skagen Klitplantage og stierne ved Den Tilsandede Kirke, der er belagt med en type grus som er velegnet til kørestolsbrugere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...