Røde Kors i Hjørring opfordrer til, at man donerer sit brugte tøj i den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne, som starter den 1. april.

HJØRRING: Mange af os kan nikke genkendende til tøjstykker og sko, som har samlet støv lidt for længe i klædeskabet.

Nu er det igen tid til at rydde op i garderoben. Fra den 1.- 13. april kan du donere dit brugte tøj til Røde Kors i Hjørring i forbindelse med den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne.

- Det er ren win-win. Du kommer af med dit brugte tøj, og så er du med til at støtte Røde Kors’ arbejde for udsatte og sårbare mennesker, blandt andet her i Hjørring, siger Erna Engedal, formand i Røde Kors afdelingen i Hjørring i en pressemeddelelse.

Røde Kors hjælper lokalt

I Hjørring hjælper Røde Kors for eksempel med ”Værket”, der laver sociale aktiviteter for ensomme voksne, og nørklere der bruger den sociale aktivitet til at strikke og sy til katastroferamte. Ydermere har de julehjælp og familienetværk, der støtter udsatte familier.

- Det er vigtigt for os at kunne hjælpe mennesker i vores eget lokalmiljø, der befinder sig i en sårbar situation, fortæller Erna.

Derfor håber hun, at mange vil kigge forbi butikken i kampagne-ugerne med det tøj, de ikke længere bruger.

Samlet oplever Røde Kors et stigende behov for hjælp til familier i Danmark, lige som flere og flere mennesker lever alene, måske uden en fast bopæl og måske uden venner og pårørende.

Her arbejder Røde Kors for at styrke fællesskab og glæde og bryde isolationen og ensomheden.

Næsten alt tøj kan bruges

Når man donerer sit tøj, får andre mulighed for at købe godt tøj til en god pris, og på den måde støtter man selv og mulige købere en god sag.

Røde Kors tager imod både tøj, sko og tekstiler såsom gardiner, lagner og håndklæder, blot må det ikke være snavset eller vådt.

Det gode og brugbare tøj og fodtøj bliver solgt i Røde Kors’ genbrugsbutikker over hele landet. Tøj, som ikke kan sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Sidste år gav overskuddet fra salg af genbrugstøj over 66 mio. kroner til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde.

- Man har naturligvis mulighed for at aflevere sit brugte tøj til Røde Kors hele året rundt, men Smid Tøjet-kampagnen er en god anledning til at få ryddet godt op i klædeskabet og samtidig støtte en god sag, siger formand, Erna Engedal.

Røde Kors-butikken i Hjørring, på adressen Østergade 55 tager imod brugt tøj i butikkens åbningstid eller hele døgnet i containerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...