Cre8tek investerer i robot-teknologi af hensyn til både effektivitet og kvalitet

HJØRRING: Robotterne rykker ind i den dansk-kinesiske virksomhed Cre8tek’s produktionsanlæg i Shenzhen. Det sker af hensyn til både højere effektivitet og kvalitet.

- Vi har investeret et større million-beløb i robotter, og Cre8tek er dermed en del af den højteknologiske bølge i den kinesiske industri, siger direktør Poul Dørup Olsen, der leder Cre8teks danske afdeling i Hjørring.

Robotterne hos Cre8tek forbedrer både effektiviteten og kvaliteten hos Cre8tek, der udvikler og producerer produkter i Kina for europæiske virksomheder, primært belysnings- og elektronikprodukter.

- Vores kunder efterspørger i stigende grad produkter med indhold af IoT (internet of Things). På det område sker der en rivende udvikling. Det gælder både antallet af IoT-produkter, men også IoT-teknologien med nye netværks-protokoller, der giver øget rækkevidde og lavere energiforbrug. Det er for at være på højde med kundernes ønsker på dette område, vi investerer massivt i vores produktionsfaciliteter i Shenzhen, siger Poul Dørup Olesen.

Udviklingen i den kinesiske industri fra personale-intensivt lavtlønsområde til automatiseret kvalitets-produktion illustreres af, at Kina i disse år installerer flere robotter end noget andet land.

- Vi oplever også, at Kina nu selv har udviklet en underleverandør-industri, der kan levere avanceret automatiseringsudstyr og -løsninger. Det gør vi nu i højere grad brug af i vores egen produktion såvel som hos vores komponentleverandører, siger Poul Dørup Olesen.

Cre8tek blev stiftet i 2011 af de to ingeniører Yilin Pei og Poul Dørup Olesen, der fortsat leder Cre8tek fra henholdsvis Shenzhen og Hjørring. Der er pt. omkring 150 medarbejdere i Cre8tek’s afdeling i Shenzhen. Kontakten mellem Cre8teks europæiske kundevirksomheder og udvikling- og produktionsfaciliteterne i Shenzhen varetages af det danske kontor i Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...