Når det handler om heste, så kan de fleste mennesker tale med. På lørdag 26. august holder Dansk Rideforbund 100 års jubilæum. Her holder flere af de lokale rideklubber åbent hus for interesserede, der har lyst til at komme ind, kigge på eller måske få sig en tur i sadlen.

Hjørring Rideklub er én af de klubber, der holder åbent hus, og ude i klubben opfordrer man både børn, mindre børn og voksne til at komme ud og få en rundvisning. Der er også gode muligheder for at få en tur på en hest, en pony eller bare noget at drikke og et stykke kage. Og så vil klubbens unge ryttere være klar til at vise, hvad de kan i spring og dressur.

Men hvordan ser det så ud med rideklubben i dag? Gitte Dam, der er sekretær i Hjørring Rideklub, siger:

- Vi har altid gerne ville have folk ud i klubberne for at se, hvad ridning er for noget. Der har altid været langt flere piger end drenge, der ridder, så her er intet ændret. Men de drenge, der er, bliver til gengæld ofte beridere eller direkte konkurrenceryttere.

Avisens udsendte får derfor den tanke, at ridning i virkeligheden er en gammel sport, der måske ikke har udviklet sig de sidste 100 år? Gitte Dam svarer resolut på dette spørgsmål.

- Den store forskel er, at i dag er alle samfundslag repræsenteret. Flere har fået mulighed for at få eller låne en hest. Det var ikke som før, hvor ridning var noget for overklassen. Det er en dejlig udvikling, men interessen kræver stadig tid, og er man ung kræver den nok også forældrenes opbakning.

Hjørring Rideklub holder åbent hus fra kl. 10-14, og man opfordrer folk til at komme i praktisk tøj - hvis vejret er som det plejer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...