Den italienske kok Giovanni genåbner restauranten 3. november og vil kræse for gæsterne med italiensk madkunst

HJØRRING: Kun godt seks måneder efter åbningen af Restaurant Retro i Hjørrings gågade kørte den iransk fødte Davood Bastehlajevardiyan træt som restauratør i midtbyen. Restauranten var ellers rigt besøgt, men for Davood var arbejdspresset større end han havde regnet med.
Davood besluttede derfor i samråd med sin rumænske fødte kone Agneta at afhænde restauranten, da han fik et købstilbud fra Gert Jensen og hans restaurant kæde Wenbo Restauranter A/S, som i øjeblikket også er ved at etablere en smørrebrøds-restaurant og en vinbar i Stokbrogade i Hjørring midtby.
- Restaurant Retro ligger rigtigt fint placeret midt i gågaden, vurderer Gert Jensen. Konceptet er også fint, men vi vil gerne hæve det markant for Hjørrings borgere og vores gæster. Derfor har vi valgt at forfine restauranten til en egentlig italiensk restaurant, med en dygtig italiensk kok og restauratør, samt nyt faglært personale.
Restauranten er nu midlertidigt lukket, mens malerne sørger for lyse italienske farver på væggene, og de muslimske symboler bliver udskiftet med Jomfru Maria og katolske crucifix’er.
Den 3. november genåbnes restauranten med den i Hjørring kendte kok og restauratør Giovanni fra Sardinien i Italien. Giovanni lover italiensk vin og madkunst på højde med det han tidligere serverede på sin italienske restaurant Giovanni é Giuseppe i Nørregade, der senere skiftede navn til Pan é Vino.
Det nye navn for restauranten bliver “Giovanni - Il restaurante italiano".
Giovanni Battista Piras´passion for mad og kærligheden til kvinder fik ham for år tilbage langt væk fra Sardinien i det sydlige Italien.
Den italienske koks store evner i et køkken sendte ham til England, hvor han mødte og forelskede sig i en dansk pige. Hun lokkede ham med til Danmark, hvor han har været på rundrejse i næsten 30 år.
Siden 1999 har Vendsyssel været hans hjem og base. Her har han slået nye rødder sammen med fru Britta, der er rundet af landsdelens rige muld.
Og vendelboerne har for længst taget Giovanni Battista Piras til deres hjerter. Ikke mindst hans madlavning.
For hvem husker ikke, da han i 2001 åbnede det, som han så beskedent kalder en pizzabutik i Nørregade 33. Den uddannede kok revolutionerede hjørringensernes opfattelse af en pizza med sine opskrifter.
- En rigtig pizza skal ikke laves med almindeligt mel, men med durum. Det giver den helt rigtige sprøde bund, fortæller han.
Tre år senere åbnede han en ny restaurant i Nørregade 14. Restauranten satte nye standarder for italiensk mad i Vendsyssel. Ikke mindst takket være Giovanni Battista Piras’ kompetencer både som uddannet kok og slagter.
Otte år senere solgte Giovanni Battista Piras restauranten til det nu hedengangne Pane & Vino.
Siden salget har Giovanni Battista Piras arbejdet som kok forskellige steder rundt i det nordjyske, for han elsker stadig på sin Britta, landsdelen og selvfølgelig at lave mad. Allerhelst italiensk mad, så han bare med et par tallerkner kan sende vendelboerne på en kulinarisk rundrejse i Italien.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...