Lukas Grøntved indstillede sin læreplads til hæder - prisen blev overrakt i restauranten torsdag eftermiddag

HIRTSHALS: Restaurant Abstrakt på Vestkajen i Hirtshals er kåret som Årets Læreplads.

Prisen uddeles af Danske Erhvervsskoler og Gymnasier - Lederne, og Restaurant Abstrakt er indstillet af Lukas Grøntved, der er i lære som kok.

- På Abstrakt er der virkelig rige muligheder for at udfolde sig fagligt og komme med sine meninger - og det bliver hørt! Nu har jeg været på abstrakt siden sommeren 2018 - og har siden da haft indflydelse på flere menusammensætninger. Jeg har faktisk også haft mine egne retter på flere af menuerne. Så man bliver taget seriøst. Det er virkelig rart, lyder det fra Lukas Grøntved i indstillingen.

- Jeg kan virkelig også mærke, at jeg har fået lov at prøve mange ting og har fået meget ansvar, på ret kort tid.

Ingen råben og skrigen

Socialt og kollegialt har Lukas også udelukkende pæne ord om lærepladsen.

- Vi bruger ufattelig mange timer sammen i køkkenet, så det er utrolig vigtigt, at vi fungerer godt sammen. Man hører i mange køkkener og kantiner, at der råbes og skriges. Det har jeg heldigvis aldrig oplevet under Simon, tilføjer Lukas med henvisning til restaurantens ejer og kok, Simon Emil Christensen.

- Simon er det mest hjertevarme og hjælpsomme menneske, jeg længe har mødt. Han vil gøre alt, hvad der står i hans magt, for at hans personale og ikke mindst jeg har det godt som elev. Som tiden skrider fremad, ser man faktisk hinanden som venner - trods de 11 års aldersforskel og erfaringsforskel.

Tre år med succes

Hæderen blev overrakt til restauranten torsdag, hvor direktør fra EUC Nord, Neil Jacobsen konstaterede, at gastronomi og kokkefaget har jo fået et genkomst på EUC Nord.

- For mange år siden havde vi kokkeuddannelse på vores program, men af uvisse årsager forsvandt den og nærmeste skole blev Aalborg. Nu er vi kommet igen. Vi har nu haft kokkefaget på EUC Nord i snart tre år. Og det har været tre år med masser af succes.

Lukas tog afsæt til faget på Horne Efterskoles kulinariske linje.

- Du er så startet med Hirtshals, men jeg hører du kommer omkring og deltager i konkurrencer - blandt andet er det blevet til en plads på ungdomslandsholdet for kokke. Og det før du overhovedet er startet på H1-skoleopholdet. Det er imponerende flot og jeg ønsker dig held og lykke i fremtiden, lød det fra Neil Jacobsen.

De hænger ikke på træer

EUC Nord havde en del indstillinger at vælge mellem i år.

Lukas Grøntveds ord skilte sig ud ved at være en meget personlig fortælling om arbejdsplads og ikke mindst indehaveren.

- Gode chefer hænger ikke på træerne, så det gælder om at suge til sig, når man har chancen i selskab med en god mester, sagde Neil Jacobsen.

- Hos EUC Nord sætter vi meget stor pris på gode lærepladser. I tager ansvar for at udvikle et ungt menneske til livet og så tager I ansvar for, at jeres lokalområde blive tilført jeres unikke oplevelse. At blive udnævnt til Årets Læreplads siger meget om virksomheden, og jeg håber I vil fortælle vidt og bredt om det.

Innovativ pris til Essens

Restaurant Abstrakt repræsenterer EUC Nord i den landsdækkende konkurrence.

Årets Innovative Læreplads på EUC Nord i 2019 - en helt ny pris - blev tildelt Restaurant Essens fra Frederikshavn. Indstiller er lærling Tobias Vasant Hansen, og omdrejningspunktet for indstillingen er Tobias’ deltagelse i De nordjyske Mesterskaber for kokkeelever i år, hvor restauratør Tonny Kristensen ydede en uvurderlig hjælp..

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...