Vendelboerne køber køkkener som aldrig før. Rekordsalg skaber udfordringer for lokal køkkenbutik

Der er jubel hos Kvik Hjørring på Hvidevold , som har haft det bedste salg nogensinde i september.

Succesen forventes at fortsætte med udbetalingen af de indefrosne feriepenge – og det giver udfordringer.

- Dygtige rådgivere er en mangelvare - og ligesom i resten af landet, har vi virkelig brug for gode folk med det samme, siger direktør og indehaver Bjarke Mogensbæk fra Kvik Hjørring i en pressemeddelese.

En kombination af milliarder af udbetalte feriepenge og et forår med hjemmet som epicenter har for alvor skubbet til køkkendrømmene hos danskerne. Detailbranchen har vind i sejlene disse dage, men for Kvik Hjørring tog salget allerede fart i løbet af sommerferien, med september som den helt store kulmination:

- Vi havde det bedste salg nogensinde i september. Og det samme gør sig gældende i stort set alle Kviks butikker. I forrige weekend havde vi åbent hus, og vi har ikke haft så mange besøgende til et åbent hus i syv år. Det er helt vanvittigt. Vi ligger vandret døgnet rundt for at sikre den leveringstid på 14 dage, som vi garanterer alle vores kunder, siger Bjarke Mogensbæk.

Svært at finde god arbejdskraft

På grund af den store succes søger butikken derfor også flere rådgivere. Men det er kommet bag på Indehaveren, hvor svært det er at finde kvalificeret arbejdskraft:

- Jeg havde forventet, at der ville være masser af dygtige sælgere derude, for eksempel fra rejse- eller hotelbranchen. Vi er vant til at lære op i det tekniske omkring køkkener, så den del skal vi nok finde ud af. Men det svære er at finde nogen, der er passionerede og kan sætte sig i kundens sted. Det er jo supervig-tigt, når man skal ud og investere en månedsløn eller mere i et køkken, siger Bjarke.

Bæredygtigt design er det store hit Det er primært ét køkken, der har taget Vendelboerne med storm. I begyndelsen af september lancerede Kvik et nyt design med låger beklædt i genanvendt plast og FSC-certificeret træ. Ombra, som serien hedder, er den bedst sælgende nyhed i Kviks historie, og hver uge bliver der alene i Danmark givet tilbud på over 100 af de bæredygtige køkkener, som Kvik er alene om på markedet.

- Vi solgte 10 køkkener, før vi overhovedet fik Ombra ind i vores udstilling. Det har vi aldrig prøvet før. Designet spiller selvfølgelig også en rolle, men der er ingen tvivl om, at folk er begejstrede for at købe nyt køkken med grøn samvittighed, siger Bjarke Mogensbæk og tilføjer:

- Og så er det jo fedt at arbejde for en virksomhed, der har en strategisk målsætning om at være CO2 neutral i 2022.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...