Søndag 3. september samler Red Barnet ind ved den årlige landsindsamling til de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. Men organisationen mangler indsamlere i Hjørring og omegn.

For første gang kan man som indsamler selv vælge sin rute direkte på Red Barnets hjemmeside. Herefter sender Red Barnet en indsamlingsbøtte hjem til indsamlerne på deres adresse, og så er der kun tilbage at tage familie eller venner under armen og gå ud og ringe på dørene 3. september.

- Pengene fra årets landsindsamling til alle de børn, der har brug for beskyttelse og hjælp til et bedre børneliv, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet i en pressemeddelelse.

Jo flere frivillige indsamlere, der går på gaden i Hjørring og omegn, jo flere børn kan Red Barnet hjælpe både herhjemme og ude i verden.

- Vi samler ind til udsatte og sårbare børn. Det er her, vi viser børnene, at de ikke er alene, og at vi kan redde og beskytte dem og give dem håb. Hvis du giver børnene tre timer af din tid, så er du med til at redde børneliv, for hver time tæller, når vi samler ind, siger Jonas Keiding Lindholm.

Lige nu hærger en af de værste sultkatastrofer i Somalia, Yemen, Sydsudan og Nigeria. Flere end 20 millioner menneskers liv er i fare. Hver dag tvinger den ekstreme tørke familier til at forlade hus og hjem i deres desperate jagt på mad, vand og foder til deres dyr.

Når sulten gør familier ude af stand til at klare sig selv, er særligt børn under fem år i fare for at dø. De har sværere ved at modstå akut underernæring og er mere modtagelige over for de sygdomme, der typisk følger med sulten - mæslinger, malaria og kolera.

Når du samler ind, hjælper du blandt andre børn, der lider i den voldsomme sultkatastrofe.

- Børn er ekstremt sårbare, når en katastrofe som hungersnød rammer. De har brug for akut hjælp mod underernæring for at overleve, men også for at undgå skader, der kan få konsekvenser for dem senere i livet. Den hjælp kan vi give dem. Pengene fra landsindsamlingen rækker langt. For 275 kroner kan man sikre en familie mad i to uger, og for 150 kroner giver man rent vand til tre skoleelever i en måned, siger Jonas Keiding Lindholm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...