RAVs næste fællesarrangement er den årlige Påskefrokost, som løber af stablen 9. april.

HJØRRING: Der var stor koncentration og interesserede blikke fra de otte deltagere fra RAV - Rådgivnings- og Aktivitetscenter Vendsyssel - da de var på Rundvisning i Aalborg Lufthavn.

Per Geisler, som er en erfaren og yderst engageret lufthavnsvagt, viste gruppen rundt i alle lufthavnens hjørner og kroge. Han fortalte bl.a. om lufthavnens historie og den enorme udvikling den er i.

Han fortalte om de forskellige flyselskaber, og havde en masse spændende fakta og historier. Slutteligt fik deltagerne en grundig gennemgang af sikkerheden i lufthavnen, og fik et bredt indblik i passagererne og bagagens vej gennem lufthavnen – gruppen var ikke i tvivl om, at de er i trygge hænder, når de tager med fly fra Aalborg Lufthavn.

Efter en spændende rundvisning sluttede dagen af med en lækker frokost på Tylstrup Kro. Her var der tid til, at fordøje formiddagens indtryk og få en snak om ferier, rejser og alt derimellem. Det var en skøn dag og en kæmpe oplevelse.

RAVs næste fællesarrangement er den årlige Påskefrokost, som løber af stablen 9. april. Derudover har RAV, i samarbejde med Skallerup Klit Seaside Resort, planlagt miniferie i Skallerup Klit Seaside Resort i juni.

Kort om RAV

RAV er et tværkommunalt projekt, som skal give mennesker med let demens og deres pårørende et styrket håb om, at der er mulighed for, at leve et godt og meningsfuldt liv trods sygdommen. RAV fokuserer på medinddragelse fra brugere og deres pårørende, netop for at skabe mening for den enkelte.

RAV har fire lokaler i de tre kommuner (Hjørring, Frederikshavn og Læsø), og her er der ugentlige aktiviteter i et åbent, møde- lære- og værested, hvor formålet er at bremse demenssygdommens udvikling. RAV teamet består af to demenskonsulenter, en ergoterapeut og en fysioterapeut og frivillige, samt rigtig mange andre faggrupper som samarbejdspartnere.

Aktiviteterne består blandt andet af fysisk aktivitet, da der efterhånden er en del evidens for, at træning kan være med til at forsinke demenssymptomerne, og øge livskvaliteten hos mennesker med demens. På træningen er det essentielt, at der trænes med høj intensitet, at der øves forskellige fysiske færdigheder og vigtigst af alt; at alle har det sjovt imens! Grin, humor og fysisk træning er en super god kombination, og mennesker med demens oplever ofte, at de i takt med træningen får en oplevelse af, at de kan meget mere end de tror, og dermed får mod på at genoptage tidligere færdigheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...