Åbent hus 19. september: Rådgivnings- og aktivitetscenter i Østergade har fokus på borgere med let demens og deres pårørende

HJØRRING: Efter en længere nedlukning af RAV, grundet Covid-19 er det igen muligt at kigge ind i RAVs lokaler i Østergade 9 i Hjørring.

Rådgivning- og aktivitetscenter Vendsyssel er en åben cafe for mennesker, som lever med let demens og deres pårørende. I cafeen er det muligt at komme og gå, som der er tid og lyst til. RAV er et anonymt tilbud.

- RAV holder åbent hus lørdag 19. september mellem klokken 11 og 13. Kig endelig ind denne dag og hør nærmere om RAVs tilbud, lyder opfordringen til borgerne.

Der vil være en repræsentant fra RAV og en frivillig, som vil dele uddele foldere og visitkort samt tage en uforpligtende snak med, dem som ønske at vide mere om RAV’s tilbud.

Mange tilbud

I RAV er det muligt at deltage i forskellige tilbud. Blandt andet er der mulighed for at få råd og vejledning om den nyeste teknologi til mennesker med let demens som eksempelvis GPS, telefoner og påmindelsesprogrammer. Ligeledes er det muligt at deltage i rådgivning og støtte i forhold til fastholdelse og tilknytning til arbejdsmarkedet samt at kunne handle ind hos den lokale købmand og på den måde kunne bevare det vante liv.

Til pårørende er der blandt andet pårørendegrupper, hvor der deles personlige erfaringer og udfordringer med ligestillede. RAV tilbyder også meningsfulde aktiviteter ud fra den enkeltes interesser, og det er desuden muligt at deltage i blandt andet styrketræning, gymnastik, bowling, gåture og naturoplevelser.

Tag med naturvejlederen

Senest har RAV i samarbejde med naturvejleder Jakob Kofoed været på et par skønne naturoplevelser.

I uge 33 og 34 var der tur til henholdsvis Rubjerg Knude og Tornby strand.

Næste naturoplevelse går til Lykkeholm Æbleplantage 29. september sammen med naturvejleder Jakob Kofoed og Koordinator af RAV. Jakob vil vise og fortælle gode historier under turen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...