De unge musikere fra Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester samles med andre unge i Vittrup og fylder ugen med musik

VITTRUP: En gruppe unge musikere tager på en musikalsk rejse i den kommende uge. Det gør de blandt andet sammen med Prinsens Musikkorps, som kommer forbi torsdag 6. august og giver koncert klokken 11 på Vittrup Fri Fagskole, hvor de unge musikere er samlet til sommerstævne.

Sammen skal de blandt andet spille Brahms’ Ungarsk dans nr. 5 og Dronning Margrethe d. II’s Parademarch.

Stævne fyldt med musik

De unge musikere i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) elsker at spille sammen, og heldigvis kan det godt lade sig gøre at mødes til sommerstævne i år.

Søndag 2. august mødes de cirka 70 unge musikere til sommerstævnet i Vittrup. Ud over børn og unge fra alle kommuner i regionen, deltager i år også en række unge fra samtlige landets regioner, fordi de lokale stævne blev aflyst i foråret.

Dirigent Peter Ettrup Larsen, som tidligere har været dirigent og instruktør på sommerstævnerne, underviser både tirsdag aften og onsdag aften. Onsdag aften deltager Bodil Heister fra Dansk Kapelmesterforening - hun er blandt andet kendt for at have komponeret musikken til Jul på Slottet.

Og torsdag dirigerer Peter Ettrup koncerten med Prinsens Musikkorps.

Slutter med koncert

Sommerstævnet giver deltagerne mulighed for at gå mere i dybden med musikken, end der normalt er tid til på de weekendstævner, som NUS holder i løbet af året.

Det er niende gang, der holdes NUS sommerstævne for de unge musikere, hvoraf de fleste til dagligt er tilknyttet en af de nordjyske musik- og kulturskoler. Mange af de unge er gengangere.

Stævnet er deres mulighed for at mødes i et større orkester med andre børn og unge.

Stævnet afsluttes med en koncert fredag 7. august kl 16. Det er gratis og alle er meget velkomne.

Til koncerten kan man blandt andet høre musik af Beethoven (Tyskland), Grieg (Norge), Glazunov (Rusland) og Berlioz (Frankrig) – en lille musikalsk rejse.

Sommer- og weekendstævner arrangeres af Kulturskoler i Nordjylland, som er et samarbejde mellem alle de nordjyske musik- og kulturskoler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...