Frans RossinG Andersson, som i 2015-2016 var konstitueret sognepræst ved Bistrupkirken, har skrevet manuskriptet til skuespillet "Jomfru Ane & Maren Turis", som opføres som friluftsteater på slotspladsen i Aalborghus Slot fra 17. til 31. august.

Skuespillet foregår i 1600-tallet og er tro mod den historiske ramme i Aalborghus Slot og omhandler blandt andet historien om slottets tilblivelse.

I stykket møde man den navnkundige Jomfru Ane, hvis sand historie ellers er ukendt. Lidt mere ved vi om den anden af stykkets hovedpersoner, Maren Turis, som har en gade centralt i Aalborg opkaldt efter sig, men som ellers nok er ukendt for de fleste. Maren Turis var borgmesterfrue på tidspunktet for slottets opførsel og udmærker sig i øvrigt ved, at hun på et tidspunkt blev anklaget for hekseri.

Alt det og meget mere er flettet sammen i en spændende historie, som altså spilles under åben himmel i hjertet af Aalborg.

Stykket opføres af projektleder og instruktør Martin Schwab med professionelle skuespillerne uafhængigt af de etablerede teatre i Aalborg.

Billetter kan købes på Aalborg Kongres og kulturcenters hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...