Hjørring Kommunearkivs udstilling Fra fattiggård til Plejecenter handler om livets sidste kapitel

HJØRRING: Har du endnu ikke set Hjørring Kommunearkivs udstilling Fra fattiggård til Plejecenter, der handler om livets sidste kapitel, så kig forbi Borgerservice på Springvandspladsen Hjørring.

I 1850 blev de gamle, der ikke længere kunne klare sig selv, anbragt på fattiggården og levede i små rum sammen med drankere, sindssyge og forældreløse i børn. Sådan er det heldigvis ikke længere. Livet på nutidens plejecentre byder på store boliger og moderne velfærdsteknologi, men også store dilemmaer og økonomiske udfordringer. Dette og meget mere kan du blive klogere på i udstillingen Fra fattiggård til plejecenter, der i hele juni måned kan ses i Borgerservice i Hjørring.

I udstillingen møder du blandt andre Vilhelm Jensen, der tilbringer hele sit voksne liv på en institution for ældre. Vilhelm bliver anbragt på Hjørring fattiggård i 1928 og vi følger hans vej fra fattiggården, til han i 2005 siger farvel til livet på plejehjemmet Poulstruplund i Vrå. Udstillingen er udarbejdet af Hjørring Kommunearkiv og er finansieret af Fonden Ensomme Gamles Værn. De 15 plancher, som er designet til let at kunne flyttes fra sted til sted, har i de sidste måneder kunnet ses på kommunens ældrecentre. I juli måned er der også rig mulighed for at se udstillingen, da den her vil være at finde på Hjørring Bibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...