Nordjysk Pigekor har fået ny sangcoach og dirigent for juniorkoret

HJØRRING: Nordjysk Pigekor har fået en ny sangcoach. Navnet er Katrine Bach Skovmand, og hun afløser Trine Windbirk, der stopper efter 10 år som dirigent og senere sangcoach.
Katrine Bach Skovmand får Nordjysk Pigekors juniorkor under sine vinger, og det har hun glædet sig til.
- Der var overhovedet ingen betænkningstid. Jeg synes, det er virkelig sjovt at undervise og se de unge åbne sig og blomstre med selvtillid. For det er det, sang kan gøre ved en, siger hun.
Og den 39-årige sangcoach ved, hvad hun taler om.
Katrine Bach Skovmands forældre er begge organister, så hun er nærmest vokset op i forskellige kor i hjembyen Fredericia. Selv startede hun med at synge i kor som syvårig.
- Jeg har efterhånden sunget i 22 forskellige kor, men har også sunget som solist, siger Katrine Bach Skovmand, hvis hjerte dog især banker for korsangen:
- I forhold til at være solist kan man jo synge flerstemmigt, og der kan skabes en helt anden klang. Men en anden forskel, der betyder lige så meget, er det fællesskab, man får gennem musikken, siger hun.
Det er fortsat Christina Kjærulff, der er dirigent for Nordjysk Pigekors koncertkor. Katrine Bach Skovmand skal være dirigent for Nordjysk Pigekors juniorkor.
- Det er her, man starter med at synge, og her, pigerne gøres nodevante, stemmevante og parate til at synge på et højt niveau. Det er også her, man skal lære at fortælle en god historie. Man skal nemlig ikke synge bare for at synge. Man skal synge for at fortælle en god historie, siger hun.
At få bevægelse ind i sangen er også noget, der ligger den nye sangcoach meget på sinde.
- Vi kan ikke åbne for musikken, hvis vi ikke åbner for os selv. Men mange teenagere har ikke en god kropsfornemmelse. Derfor skal de lære at se kroppen som deres instrument og værktøj, siger Katrine Bach Skovmand.
Apropos værktøj er det også, hvad Katrine Bach Skovmand har i hænderne, når hun ikke er sangcoach, passer sit arbejde som kirkesanger i Sct. Catharinæ Kirke og som musikpædagog i Sindal-Astrup Kirker eller er hjemme ved sin mand og tre børn.
Hun har nemlig taget grundforløbet i uddannelsen som snedker.
- Det var helt tilfældigt. Da jeg var på barsel med den yngste, meldte jeg mig for sjov til trædrejning. Men hold da op, hvor blev jeg bidt af det. Her skulle man tænke logisk og praktisk, og så står man jo faktisk med noget helt konkret i hånden. Så det er min måde at slappe af på, siger hun.
Nu lyder opgaven imidlertid også på musiksnedkeri hos Nordjysk Pigekor, og der er også mange ting at tænke over. Det stiller nemlig store krav til pigerne at synge i Nordjysk Pigekor.
- Der er jo mange ting, man skal lære. Foruden at kunne teksten og kende noderne, skal man også lytte efter, hvad "naboen" i koret synger, man skal holde øje med dirigenten og man skal være bevidst om sin tone, sin klang og sin krop. Når alle de ting går op i en højere enhed, bliver man bare så glad i låget, siger Katrine Bach Skovmand.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...