Gode råd fra lokal tømrermester

KOMMUNEN: De fleste danskere er vilde med at rejse udenlands om sommeren, men i år ser mange danskeres sommerferie formentlig anderledes ud end normalt.

I stedet for at rejse til sydens sol vælger mange i år at tilbringe sommeren under de danske himmelstrøg i eksempelvis sommerhus eller på hotelophold.

Men uanset at rejsemålet er blevet mere hjemligt, så er der god grund til at passe godt på sit hjem, for langt de fleste indbrud sker nemlig, når boligejerne ikke er hjemme.

Ifølge indsatsen Bo Trygt!, som arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem, sker 38 procent af indbrud via husets døre, som kan være nemme for indbrudstyven at bryde op, hvis dørene enten er af ældre dato eller i dårlig stand. Indbrud gennem døren gør det desuden let for tyven at stikke af med sine tyvekoster efterfølgende.

Tømrermester Frederik K. Simonsen i Hjørring er uddannet SWEDOOR Dørmand og er således vant til at rådgive forbrugerne om sikre dørløsninger i hjemmet:

- Det skal være svært for indbrudstyven at bryde døren op, og derfor er det altafgørende med en sikker hoveddør. Flere og flere vælger en sikkerhedsklassificeret hoveddør, som gør det markant sværere for indbrudstyven at komme ind i hjemmet, siger Frederik Simonsen.

Særligt husets terrassedør er i farezonen for indbrud, da den befinder sig på husets bagside, hvor tyven kan arbejde uforstyrret. Det er derfor en god idé at vælge dør til terrassen med omhu:

- Faktisk er der i dag mange, der vælger en traditionel hoveddør som terrassedør, da den er væsentligt mere indbrudssikker, forklarer Frederik Simonsen.

Udover at vælge en indbrudssikker hoveddør er der flere ting, du kan gøre for at nedsætte risikoen for at få ubudne gæster, mens den danske sommer nydes.

Du kan blandt andet overveje at få dine naboer til at holde øje med dit hjem, mens du er væk, og eksempelvis parkere bilen foran dit hus, således det er sværere for tyven at gennemskue, om der er nogen hjemme eller ej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...