I Hjørring markerer Høreforeningen dagen med åbent hus på Hjørring Hørecenter

HJØRRING: Høreforeningens Lokalafdeling i Hjørring og Hjørring Hørecenter markerer Verdens Høredag med åbent hus fredag 1. marts fra klokken 10-14 på Hjørring Hørecenter, Svinget 1 i Hjørring.

- Kom og få testet din hørelse eller få vejledning omkring høretekniske hjælpemidler og om, hvordan man finder rundt i systemet, lyder opfordringen fra arrangørerne.

Temaet for WHOs Verdens Høredag er i år: Pas på din hørelse og få den tjekket.

Hvis vi har mistanke om, at hørelsen er blevet svagere, bør vi ifølge Høreforeningen sørge for at få det undersøgt og gøre brug af den nødvendige hjælp, hvis det viser sig, at der er noget om snakken.

Mange mennesker lever med et høretab uden at være klar over det, da en hørenedsættelse ofte kommer snigende over en årrække.

Når man ikke hører normalt, kan det være svært at fastholde job, tage en uddannelse eller fungere socialt. Desuden vil et ubehandlet høretab øge risikoen for isolation, stress, depression, faldulykker og demens, oplyser høreforeningen. At få tjekket hørelsen er første skridt til at gøre noget ved problemet.

Høreforeningen ønsker, at der indføres screening af 55-årige for høretab.

- I 2303 vil op mod en million i Danmark have høreproblemer som nedsat hørelse eller tinnitus. Det viser en beregning fra Danmarks Statistik.

- Man kan selv gøre noget for at forebygge høretab. For eksempel undlade at lytte for længe til høj musik og ved at bruge høreværn eller ørepropper, når man er omgivet af støj, lyder rådene fra Høreforeningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...