FRIVILLIGHED: Mette Jakobsen, koordinator i Frivilligcenter Hjørring, gør opmærksom på, at fællesskab ikke kommer ud af ingenting

Som koordinator i Frivilligcenter Hjørring får jeg lov til at følge med i livet i den frivillige sociale verden, og det er en stor glæde at være sammen med mennesker, der også engagerer sig i andres ve og vel. Det er så betydningsfuldt for det gode fællesskab.

Med et smil på læben er der stadig en del danskere, der henviser til Emma Gads Takt og Tone fra 1918, når vi diskuterer, hvad sig hør og bør. Smilet fordi mange råd hører en anden tid til, men der er også noget med gyldighed i dag. Selv skrev Emma Gad i bogens forord:

”Kun én hovedregel for alt menneskeligt samkvem bliver aldrig forældet. Det er den at handle mod sine medmennesker ud fra et godt hjerte.”

Her 100 år efter er der grund til at minde om den konstatering. Når store banker hvidvasker penge, som blandt andet kan have forbindelse til terror. Når udenlandske pengemænd uberettiget får udbetalt danske skattekroner, som mangler i statskassen, når landets velfærd skal finansieres. Når en embedsmand i Socialstyrelsen er sigtet for at have taget godt 100 mio. kr. til eget luksusforbrug af penge, som skulle være gået til landets mest fattige og udsatte grupper. Ja, så er det tid til at minde om, at det gode fællesskab ikke kommer ud af ingenting. Det gode fællesskab næres af mennesker, der handler mod sine medmennesker ud fra et godt hjerte.

I den frivillige sociale verden kan vi gøre meget for det gode fællesskab. Og der kan ske noget særligt, når vi gør noget sammen med Hjørring Kommune, uddannelsesinstitutioner og andre gode samarbejdspartnere. Når vi bringer gode og forskellige kræfter sammen, kan vi noget, som ingen af os kan klare alene. De muligheder, der er i samarbejde på tværs, vil Frivilligcenter Hjørring arbejde mere med i det nye år.

Jeg ønsker alle et rigtig godt nyt år!

Samarbejde på tværs er på programmet, når Frivilligcenter Hjørring inviterer til dialogmøde mellem politikere fra Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og frivillige i den sociale verden. Traditionen tro inviteres til et aftenmøde sidste torsdag i januar. Mødet annonceres her i avisen midt i januar, men allerede nu er du velkommen til at kontakte mig - Mette Jakobsen på tlf. 24 26 40 70 - for at høre nærmere.

Jeg kan også fortælle mere om både tilbud og muligheder for at blive frivillig i den sociale verden. Året rundt er der brug for gode frivillige kræfter, og der er så mange forskellige muligheder, at der ganske givet også er noget du har lyst til at være med i. Frivilligcenter Hjørring er lukket mellem jul og nytår, men ellers er åbningstiden tirsdag og torsdag kl. 08.30 – 17.00. Adressen er Østergade 9 i Hjørring. Telefonen er åben alle hverdage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...