Onside Sportspræmier er med til festerne, sejrene og højtidelighederne - og firmaet har meget andet end sportspræmier

Pokaler i mange størrelser skinner side om side med gyldne fodboldstøvler og figurer af golfspillere hos Onside Sportspræmier i Hjørring.

I et hjørne af lokalet arbejder en maskine på at indgravere et navn på en vandrepokal.

Og lad det være slået fast med det samme. Onside Sportspræmier er meget mere end sportspræmier.

Et kreativt tvist

Indehaver Ole Jensen har gennem årene sendt et utal af pokaler, medaljer, slipsenåle, emblemer, reversnåle og manchetknapper med logoer, emblemer, flag, dirigentklokker samt navneskilte ud til kunder i både Danmark, Norge og Sverige. Og hertil kommer armbånd til eksempelvis festivals, rosetter til rideklubber og dyrskue samt nøglesnore med firma- eller foreningslogoer. Effekter, som Ole gerne hjælper kunderne med til at designe. Og han giver gerne medaljer et kreativt twist.

- Jeg vil gerne prøve nye ideer af, siger Ole Jensen.

Han håndterer også for fremstilling og gravering af formandskæder og brocher i både sølv og guld til blandt andet loger.

Firmaer har også henvendt sig for at få logoet indgraveret i blandt andet kuglepenne eller andre metal- og glasgenstand. Og hermed får de lavet en personlig hilsen til kunder eller medarbejdere.

Loyale kunder

Ole Jensen har drevet Onside Sportspræmier siden december 2008 og siden maj 2009 har han brugt fuld tid - og lidt til - i firmaet.

Kunderne hos Onside Sportspræmier er landets guldsmede, foreninger, loger, firmaer, skyttelaug, spejderorganisationer, skoler, kommuner og private kunder, der ønsker indgravering i metaller eller glas.

- Kunderne er loyale. Hvis man oplever, at man får en fair behandling og tingene er færdige til tiden, kommer folk igen, siger Ole Jensen.

Han leverer i dag medaljer og pokaler til fodboldcups i hele landet. Og han er også på banen med gode ideer og forslag til firmaers markedsføring via medaljer og gaveartikler.

- Det er sjovt at lave ting, hvor man selv har indflydelse. Jeg har en god dialog og et godt samarbejde med klubber og foreninger.

Han skal holde tæt

Ole Jensen er god til at holde på kundernes hemmeligheder.

- Jeg har for eksempel indgraveret sølvpladen til Skipper Clement-sværdet.

- Så jeg ved i god tid, hvem der får titlen. Det samme med udnævnelser af årets spiller, årets logebroder og æresmedlemmer. Det er vigtigt at kunne holde tæt på det område, smiler Ole Jensen.

Nogle af foreningernes vandrepokaler har i øvrigt været i omløb siden 70’erne, og de får hvert år indgraveret et nyt navn.

Kongelig søm

En af de mere specielle opgaver har været at fremstille et kongesøm med Dronningens monogram til en fane.

- Det var en lidt en anderledes opgave.

- Da Hendes Majestæt slog sømmet i fanen, tænkte jeg godt nok: Slå nu ikke for hårdt, så monogrammet tager skade, griner han.

Hans hobby blev til arbejde

Aktiviteterne i firmaet strækker sig længere tilbage i tiden end 2008, hvor Ole Jensen tog over. Da guldsmed Arthur Hassing solgte sin guldsmedforretning, valgte han at flytte pokaler, præmier og graveringer til sin hjemadresse. Og da han gik på pension, afhændede han opgaverne til Ole Jensen, der havde et stort forgrenet netværk. På grund af sit engagement i forskellige sportsklubber og bestyrelser, var det oplagt for Ole at overtage.

- På den måde kunne jeg gøre min hobby med sporten til mit arbejde, smiler Ole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...