Fra juni får Skoletjenesten ved Vendsyssel Historiske Museum en ny medarbejder.

Museets nye medarbejder er Lone Venderby, der er uddannet historiker, har tidligere blandt andet arbejdet med at udvikle undervisningshæfter med lokale kilder fra Hjørring Kommune om Besættelsestiden og Den Kolde Krig.

Lone skal, sammen med skoletjenestens øvrige medarbejdere, lave aktiviteter på museets mange spændende lokaliteter, for eksempel de tyske bunkere i Hirtshals, Landbrugsmuseet i Mosbjerg og selvfølgelig det historiske museum i Hjørring.

Selvom Lone er ny i Skoletjenesten, er hun en gammel kending på Vendsyssel Historiske Museum, men også på skolerne. De sidste 13 år har Lone arbejdet for museet som arkivar på Hjørring Kommunearkiv, hvor hun har haft sit eget lille skoletjeneste-tilbud. Her har eleverne, iført hvide handsker og en god portion ærefrygt, kunne gå på opdagelse, for eksempel i arkivets gamle skole protokoller.

- Jeg håber på fortsat at kunne lave nogle spændende tilbud, hvor jeg bringer museet til den enkelte skole - for eksempel i form af opgaveløb og guidede ture i de enkelte byer, så eleverne kan få kendskab til de mange sjove og lærerige historier, der knytter sig til lige præcis deres by, lyder det fra Lone, der gennem sine mange år på arkivet allerede kender de mange gode historier, som selv de små byer har at byde på.

Hun håber på, at skoletjenestens tilbud fremover også kan tage udgangspunkt i koblingen mellem den lille lokale historie og de store nationale og globale begivenheder.

Allerede i juni får skolerne mulighed for at booke Lone, da hun laver et særtilbud om verdens epidemier før og nu. Her kan børnene lære om historiske epidemier, så som den spanske syge og arbejde med den historie, som udspiller sig for øjnene af dem netop nu - i form af coronaepidemien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...