11. august træder den nye køreplan i kraft - godt nyt til Vendsyssel

HJØRRING: Da Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Nordjyske Jernbaner (NJ) overtog den regionale togdrift i 2017 var det med ambitionen om at tilbyde nordjyderne meget mere tog for de samme penge. Med den nye køreplan, der træder i kraft 11. august, er målet næsten nået, lyder det i en pressemeddelelse fra trafikselskabet.

Køreplanen samler Nordjylland og binder den kollektive trafik sammen tilføjer NT i pressemeddelelsen.

Nordjyske Jernbaners kørselsomfang i Vendsyssel forøges med 10 procent fra 11. august. Der indsættes flere afgange, primært mellem Frederikshavn og Hjørring, hvor der har været et efterslæb siden december 2018, men banerne til Skagen og Hirtshals nyder også godt af den nye køreplanstruktur.

Hos Nordjyllands Trafikselskab er der blevet arbejdet hårdt på at få puslespillet til at gå op, så nordjyderne allerede i august får alle fordelene fremfor først til december 2019, hvor togkøreplanerne normalt justeres. Med implementeringen af det nye signalprogram er det muligt at lave en togkøreplan, hvor der er langt flere direkte afgange mellem de større byer i region Nordjylland.

- Da vi overtog den regionale togdrift i 2017, var det med en klar ambition om at give nordjyderne mere tog for pengene og ikke mindst flere direkte afgange mellem de større byer i regionen. Med den nye køreplan så øger vi antallet af afgange med 10 procent og opgraderer samtidig hovednettet i vest. Dertil kommer en tilpasning af lokale og regionale ruter for at sikre, at den kollektive trafik kommer til at hænge bedst muligt sammen. Så vi er rigtig godt på vej til at sikre nordjyderne en frekvent og sammenhængende kollektiv trafik, siger Nuuradiin Hussein, bestyrelsesformand for NT, i en pressemeddelelse.

I forhold til togene er det specielt på strækningen Frederikshavn – Hjørring, hvor halvtimesdriften udvides, og den nuværende halvtimes drift mellem Hjørring og Aalborg fortsætter som i dag. Der vil igen, hver time, være direkte tog mellem Skagen og Aalborg, uden skift. Det samme bliver nu gældende mellem Hirtshals og Aalborg på alle hverdage.

Skift i Aalborg

Siden sommeren 2018 har DSB ikke haft gennemgående lyntog i Nordjylland. I stedet har kunderne skulle skifte i Aalborg for at komme videre ud i Danmark, og det bliver ikke anderledes med den nye køreplan.

- De forbedringer, der ses i den nye køreplan tilgodeser først og fremmest de kunder, der rejser indenfor regionen, og det vil sige 90 procent af vores kunder. De får flere direkte afgange og hurtigere rejsetid. Konsekvensen af dette er, at skiftetiderne i Aalborg øges. Her kan passagerer ind og ud af Nordjylland med fordel rejse videre ud af regionen med Intercity fremfor lyntog og rejse ind i regionen med lyntog fremfor Intercity. Så vil skiftetiden være max 7 minutter, siger Mette Henriksen, chef for kunder og salg hos NT i pressemeddelelsen

Ændrede togkøreplaner betyder desuden, at mange regional og lokalruter får nye afgangstider for at sikre en bedre sammenhængende kollektiv trafik i Nordjylland.

Gratis plusture

For at gøre nordjyderne opmærksomme på, hvor let det er at komme frem til hovednettet ,starter NT en kampagne op under temaet ”Vi rejser sammen”.

- En vigtig del af kampagnen er, at det bliver gratis at benytte Plustur fra 11. august og 3 måneder frem. Det er vores håb, at mange flere nordjyder får øjnene op for, hvor fleksibel den kollektive trafik er” siger Mette Henriksen.

Plustur er et tilbud, som kan benyttes i de tilfælde, hvor bussen eller toget ikke kører hele vejen. Det er en ordning, som sikrer, at kunder kan blive koblet på den næste bus eller tog ved, at de bliver kørt fra adresse til stoppested eller fra stoppested til adresse. Plustur fremsøges, bestilles og betales via Rejseplanen.dk eller via app’en MinRejseplan. Plustur tilpasses afgangs- og ankomsttiderne på bus og tog (dog ikke natbusser og nattog) og tilbydes kun, hvis Plusturen kan kombineres med bus og/eller tog.

Normaltaksten er en fast pris på 22 kr. pr. tur, svarende til en 2-zoners billet med almindelig kollektiv trafik, og er ens i hele Nordjylland.

De nye køreplaner, gældende fra 11. august, kan allerede nu findes på www.nordjyllandstrafikselskab.dk og fremsøges på www.rejseplanen.dk

Fakta om planen:

- Nordjyske Jernbaners kørselsomfang i Vendsyssel forøges med 10 procent fra 11. august 2019. Der indsættes flere afgange, primært mellem Frederikshavn og Hjørring, hvor der har været et

efterslæb siden december 2018, men banerne til Skagen og Hirtshals nyder også godt af den nye køreplanstruktur.

- Samlet set forventes kørselsomfanget med bus udvidet med ca. 2.600 køreplantimer, hovedsageligt på grund af investeringer i Hovednet Vest. Udvidelsen svarer til cirka 0,3 procent af NTs samlede nuværende kørsel, og der forventes en tilvækst på ca. 48.000 rejser som følge af ændringerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...