Restaurant Hjortdal har slået dørene op

HJØRRING: Der er højt til det tapetserede loft i Restaurant Hjortdal, men det er også nødvendigt med de mål, som stedets driftige kok har sat sig med den nyåbnede restaurant i Stokbrogade.

- Jeg ville skabe en restaurant, hvor folk får en oplevelse. Ikke bare når de går ind og ser, hvordan vi har ført stilen tilbage til 1906, hvor Stokbrohus blev bygget, men også med nogle gastronomiske oplevelser, forklarer han.

Lokalerne har gammeldags tapeter med mønstre, træarbejde og lamper i gammeldags stil. Det hele toppet med kongeligt porcelæn på bordene og læderindbundne menukort.

Oprindeligt var det meningen, at Restaurant Hjortdal udelukkende skulle have fokus på smørrebrød.

Menukortet har både fisk og skaldyr på den ene side - og den anden side på frokostmenuen har bøf, tatar og Jesper Hjortdals personlige fortolkning af den danske nationalret, som han i flere år - på Det Bette Hotel - har været synonymt med i Hjørring: På Restaurant Hjortdal er stegt flæsk med persillesovs dog blevet til en kæk smørrebrødsvariant.

- Den stegte flæsk vil nok altid forfølge mig, griner han.

Men kokken vil gerne meget mere end bare lange stegt flæsk med persillesovs ud fra køkkenet. Og det har han fået muligheden for i sin nye restaurant.

Ejeren bag Stokbrohus, Gert Jensen, har givet kokken frie hænder. Også til at lave en aftenmenu.

- Smørrebrød hører jo primært til som en frokostret, så om aftenen har vi her i december en tre retters menu tilpasset højtiden, fortæller Jesper Hjortdal.

Aftengæsterne kan forkæle smagsløgene med kammusling til forret, langtidsstegt kalvesteg til hovedret og kronet med Hjortdals helt egen risalamande.

Og vendelboerne har allerede fået øjnene op for den nye restaurant.

- Men vi oplevede også under hele restaureringen, at folk stoppede op og kommenterede arbejdet. De har virkelig vist interesse for stedet. Det er bare skønt, at vi nu kan invitere dem indenfor og give dem en forhåbentlig rigtig god oplevelse, smiler Jesper Hjortdal, der også har en fortid på Brøndums Hotel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...