Den pensionerede tømrer, der havde sin opvækst i Tårs, fortæller om ungdomslivet som karl på blandt andet Bannerslund

TÅRS: For blot halvandet år siden udgav den nypensionerede tømrer i Ravnshøj, Knud Erik Larsen sin debutroman - og nu er næste værk på gaden.

Opfølgeren på ”Fredenslund” hedder ”Den svære ungdom og Knud Erik går i clinch den periode af livet, der undertiden voldte store kvaler, især når han ikke havde nogen voksne at spørge til råds.

Afsættet er, at Knud Erik er færdig med skolen og flyttet hjemmefra ud til bedstefaderen, der var fodermester på Bannerlund ved Strandby. Herfra gik turen videre til Østervrå, Åsted og Lendum.

Knud Erik beskriver hvordan det var at være teenager i efterkrigstiden for en stor knægt, der ikke vidste, at der var noget der hed sådan.

Det er en bog alle forældre og især teenager bør læse. Et lille stykke danmarkshistorie.

Bogen den svære ungdom er en opfølger på Knud Erik Larsens første roman - Fredenslund.

I den bog fortæller han om sin opvækst i Tårs og på ejendommen Fredenslund ved Koldbro nær Sæsing.

Efter landbrugstiden kom Knud Erik i 1967 lære som tømrer i Lendum hos tømrermester Thorvald Sørensen.

Efter læretiden blev Knud Erik indkaldt til Jyske Telegrafregiment i Aarhus og blev uddannet som militær radiotelegrafist.

Efter værnepligten tegnede han kontrakt med regimentet og tog her Teknisk Forberedelseseksamen svarende til en realeksamen. Og det kvalificerede Knud Erik til en videregående uddannelse på Byggeteknisk Højskole i Aarhus.

Efter militærtiden flyttede Knud Erik til Ravnshøj, hvor han fortsat bor.

Han har arbejdet i 50 år som tømrer i Vendsyssel, og i løbet af den tid har haft 51 arbejdspladser.

Knud Erik Larsen gik på pension som 65-årig og tiden som pensionist bruges til at skrive om sin oplevelser i en familie, hvor dovenskab, druk, slagsmål og hor hørte til dagens orden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...