Det går stærkt med at få etableret Fibernet til Nord Energis andelshavere - mere end 100.000 borgere mulighed for at få internet og tv via Fibernettet

VENDSYSSEL: Med et samlet fiber forsyningsområde på ca. 121.500 husstande i Vendsyssel, kommer Nord Energi Fibernet tættere og tættere på at have etableret Fibernet til alle, og har efter 1. halvår 2019 rundet 100.000 husstande.

- Vores erklærede mål er at etablere Fibernet til alle husstande i forsyningsområdet, og den plan som er lagt for at få dette udført inden udgangen af 2020 bliver forsat holdt. Det er vigtigt for os, at alle får mulighed for adgang til Fibernettet, og derved bidrage til at såvel industri, by og landområder i Vendsyssel kan udnytte de mange muligheder, der findes via Internettet uden at kapacitet og hastighed er en udfordring, lyder det fra direktør for Nord Energi Fibernet Christian Frost Lauritsen i en pressemeddelelse.

Effektiv forbindelse

- I dag er en lynhurtig og effektiv internetforbindelse lige så afgørende som forsyning af rent drikkevand og fjernvarme. Uden en solid og stabil forbindelse til nettet, kan den moderne familie ikke eksistere, og for dem, som eventuelt har en hjemmearbejdsplads, er en lynhurtig forbindelse et parameter for, at et nyt boligområde bliver valg til eller valgt fra. En moderne familie med to eller flere børn har rigtig mange

enheder, som kun virker med en stabil forbindelse til Internettet, og når der så tillægges en masse nyt som eksempelvis styring af lys, varme og overvågning, der kan betjenes via internettet, så er der også brug for en stabil og hurtig forbindelse, forklarer Christian Frost Lauritsen.

Frit valg af udbyder

Fiberselskabet har også tidligere meldt ud, at Fibernettet vil blive ”åbnet”, hvilket i praksis betyder, at der gives adgang til flere tjenesteudbydere, og derved bliver flere valgmuligheder på leverandør af Internet og tv for forbrugerne.

Der er allerede meldt ud, at Altibox vil få adgang til Nord Energis Fibernet, og der forventes at flere lignende aftaler bliver meldt ud i løbet af 2019.

- Aftalen med Altibox er for os første skridt i at give flere udbydere af internet- og tv-adgang til fibernettet end i dag, hvor der kan vælges produkter fra Waoo, som også forsat vil være muligt for kunderne efter åbningen. Flere udbydere betyder konkurrence og dermed flere valgmuligheder for vores andelshavere og husstande i dækningsområdet. Flere valgmuligheder skulle gerne betyde, at en større andel af husstandene i vores dækningsområde vælger internetadgang og tjenester via fibernettet, forklarer Christian Frost Lauritsen.

- Det forventes, at vi kan åbne vores Fibernet inden udgangen af 2019, og på nordenergi.dk vil det være muligt at læse mere om de forskellige muligheder, og ikke mindst om hvordan man får etableret Fibernet i sin bolig, hvis man ikke allerede har det, uddyber Christian Frost Lauritsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...