Kristine Pedersen - Stinne - har 25 års jubilæum i Fjerrenseriet. Det fejrer hun med kollegaerne i butikken på torsdag

HJØRRING: En genert 20-årige Kristine Pedersen blev for 25 år siden ansat i Fjerrenseriet i Hjørring. Og den karakteristik kan være lidt svær at forstå, når man i dag møder den smilende, empatiske, sjove og kompetente ekspedient i butikken.
Kristine - også kendt som Stinne - får kunderne til at føle sig velkomne, og hun tager sig tid til at lytte og forstå deres ønsker og behov. Og det får trofaste kunder til - igen og igen - at komme retur til butikken og opsøge hendes hjælp og service.
- Jeg er glad for at komme på arbejde hver eneste dag, siger Kristine, der glæder sig over at være en del af et godt team, hvor humor og gode grin er en del af arbejdsdagen.
Kristine Pedersen har 25 års jubilæum i Fjerrenseriet torsdag 1. november. Og den dag vil firmaets indehavere, Birthe Kjæhr og Claus Penderup, samt kollegaer og kunder fejre hende i butikken med lidt godt til ganen. For selvfølgelig arbejder Kristine på jubilæumsdagen.
- Jeg skal da være sammen med kollegaerne, smiler hun.

Loyal og omsorgsfuld

Kristine Pedersen er udlært i Kornum Børnetøjsbutik i Østergade.
- De andre siger, at jeg var meget generet, da jeg begyndte her. Det kan jeg ikke selv huske, smiler hun.
Claus Penderup har fra gemmerne fundet den gamle ansøgning og en udtalelse fra Kristine Pedersens klasselærer, der var lagt ved hendes ansøgning: "Vi har lært Kristine at kende som et stille væsen".
- Det var du også - meget endda. Men du er vokset utrolig meget siden, siger Claus Penderup til jubilaren.
- Vi har haft en trofast, loyal og omsorgsfuld medarbejder i Kristine, som altid har ja-hatten på.
- Og hun er utrolig vellidt af alle vores kunder. Hun er blevet lidt en institution i Fjerrenseriet, konstaterer Claus Penderup.
Kristine tilføjer, at hun har lært rigtig meget gennem årene - ikke mindst af Birthe.
- Vi er et godt makkerpar - også på det menneskelig plan, smiler hun.
Kristine Pedersen har datidens dyder for butiksansatte med sig. Hun åbner for eksempel ofte butiksdøren for kunderne, når en handel er afsluttet.
- Det er hyggeligt at følge kunden til døren, småsnakke og sige tak for i dag. Claus’ far var med til at ansætte mig for 25 år siden, og jeg er "opdraget" på den gammeldags, positive måde.
Sammenholdet med kollegaerne - inklusiv Claus og Birthe - fremhæver Kristine som en afgørende faktor for hende. Og kollegaerne forstår da også at hygge sig sammen - også efter arbejdstid med både mad og drikke.
- Og kunderne kan jo også mærke, at vi har det godt sammen, når de kommer herind - at der er en god stemning.

Trives med dyner og madrasser

Kristine blev oprindelig ansat som juleassistent, og da Birthe Kjæhr og Claus Penderup skulle have parrets yngste søn, blev hun siden ansat som barselsvikar.
- Man smider jo ikke guld på gaden, smiler Claus, der trygt overlader ansvaret for kontor og butik til Kristine, når han holder fri.
Kristine Pedersen har gennem årene tilegnet sig en masse, ny faglig viden.
- Dengang jeg begyndte her, lavede vi jo selv dyner, og det betyder, at jeg har stået med fyldet til dynerne i hænderne. Jeg ved, hvad moskusdun og gåsedun er, og hvordan det føles - jeg kender råvarerne og deres egenskaber. Og vi får da stadig nogle af de dyner, der blev produceret her, ind til vask. Netop salg af dyner og madrasser synes Kristine er spændende at beskæftige sig med.
- Jeg får altid en god snak med de kunder, som jeg vejleder. Det er både hyggeligt og vigtigt. For jeg går virkelig op i, at de får den rigtige madras med hjem.
Kristine har også en sikker hånd, når det handler om indretning og dekoration af udstillingsvinduerne. En opgave som hun stortrives med. Og så har hun i øvrigt også påtaget sig opgaven med at drifte butikkens Facebook-side
Privat bor Kristine i Hjørring med sin mand Jan og parrets tvillinger på 12 år, Magnus og Niklas.
I fritiden bruger hun gerne tid med sin familie. Hun går til zumba sammen med en god veninde, og så bruger hun gerne tid i selskab med gode venner.
- Jeg har en rigtig god omgangskreds og ses tit med veninder - de betyder rigtig meget for mig.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...