På grund af sporarbejde indsættes der togbusser på strækningen Brønderslev-Aalborg fra 11. juli til 20. september. Det betyder forlænget rejsetid og flere typer togbusser til pendlerne

Der skal igangsættes et større sporarbejde mellem Brønderslev og Aalborg 11. juli.

Det betyder, at nordjyderne må forvente længere rejsetid, oplyser Nordjyllands Trafiksselskab i en pressemeddelelse.

Strækningen lukkes i forbindelse med, at Banedanmark forbereder sporene ved Lindholm station til Lufthavnsbanen, som forventes at åbne til december i år.

Fire typer togbusser

På strækningen Frederikshavn–Aalborg er der forskellige rejsemønstre. Det har NT forsøgt at imødekomme ved at lave fire forskellige køreplaner for togbusserne.

I myldretiden om morgenen i perioden 11. juli-20. september indsættes ”blå” direkte togbusser fra Hjørring St. til Aalborg st. (Aalborg Busterminal). Dermed undgår pendlerne mellem Hjørring og Aalborg at skulle skifte fra toget til togbussen i Brønderslev.

De ”grønne” togbusser kører uden stop mellem Brønderslev station og Aalborg St. (Aalborg Busterminal), mens de ”røde” busser standser på Lindholm station og på Vesterbro i Aalborg, inden de når Aalborg St (Aalborg Busterminal).

I myldretiden om morgenen i perioden fra 1. september til 20. september indsættes ”sorte” direkte togbusser fra Frederikshavn St., Hjørring St og Brønderslev St. til Aalborg Universitet. Togbussen stopper forskellige steder i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev.

Skal du rejse mellem Frederikshavn og Aalborg St. (Aalborg Busterminal), kan du med fordel benytte Rute 973X.

Se Rejseplanen eller NordjyllandsTrafikselskab.dk for afgangs- og ankomsttider for de forskellige togbusser.

Se NordjyllandsTrafikselskab.dk/togbusstop for kort over togbusstoppestederne.

Ændrede rejseregler

Det er ikke muligt at købe billet i togbussen. Billetten skal i stedet købes i NTs app ”NTbillet” eller på NTbillet.dk.

Rejser du med rejsekort, så vær opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal tjekke ind og ud på perronen, da ikke alle togbusser vil være udstyret med rejsekortudstyr.

Da der er begrænset plads i togbusserne, så er der særlige regler for at medbringe cykler, barnevogne og kørestole i togbusserne. Læs mere om reglerne på NordjyllandsTrafikselskab.dk.

Kompensation til pendlerne

Som et plaster på såret ovenpå Banedanmarks sporarbejde mellem Brønderslev og Langå tilbyder NT og DSB pendlerne, at de kan få tilbagebetalt 30 dage af perioden på deres pendlerkort.

Forudsætningen for at få del i tilbuddet er, at pendlerne har købt et pendlerkort i mindst 59 dage i perioden fra den 1. maj til og med den 20. september samt, at pendlerkortet er på minimum 3 zoner på strækningen mellem Langå og Brønderslev i perioden fra den 1. maj til og med den 20. september 2020.

Kunderne kan søge om tilbagebetalingen og læse betingelserne på dsb.dk/takpendler

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...