Nordjyske Bank, der er en del af Ringkjøbing Landbobank, fortsætter de gode takter ind i 2019. Kvartalsregnskabet for hele banken for 1. kvartal 2019 er blevet offentliggjort, og det viser både stigende indtjening, stigende udlån og tilgang af kunder

HJØRRING: Fusionen mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank, der i forsommeren 2018 resulterede i Danmarks 6. største bank, fortsætter væksten og de gode takter fra 2018. Ledelsen er således godt tilfreds med udviklingen det første år, fortæller bankdirektør Claus Andersen:

- Det er knap et år siden, at aktionærerne den 7. juni 2018 med næsten 98 procents tilslutning sagde ja tak til en fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Og jeg skal love for, at der er sket meget i de mellemliggende 11 måneder. Vi har haft mange bolde i luften, men det har været spændende, konstaterer Claus Andersen og fortsætter: - Men det har været hele sliddet værd, og løsningen med at fortsætte med Nordjyske Bank navnet i Nordjylland som en del af Ringkjøbing Landbobank har vist sig at være perfekt. Både eksisterende og nye kunder har over hele landet taget godt imod den nye bank - herunder også i Nordjylland. Det understreges ikke mindst af 1. kvartals regnskab.

Regnskabet for hele banken for 1. kvartal 2019 viser en stigning i basisindtjeningen på 4 procent til 526 millioner kroner. Det gode resultat skyldes generelt høj aktivitet men også, at udgifterne er reduceret med 6 procent til 201 millioner kroner. Dette giver en omkostningsprocent på bare 38,2 procent.

Bankens nedskrivninger er faldet til 25 millioner kroner, som betyder, at basisresultatet lander på 300 millioner kroner. Dette er over budget.

Der er flere og flere nordjyder, der vælger Nordjyske Bank. I 1. kvartal 2019 har Nordjyske Bank haft en fortsat positiv kundetilgang, og har herigennem bidraget med halvdelen af den samlede banks udlånsvækst i 2019. Bankens samlede udlån er siden 1. kvartal 2018 vækstet med 8 procent og udgør nu 34,2 milliarder kroner.

- I årets første måneder har der været særdeles travlt med konverteringer af kreditforeningslån, som følge af de fortsatte rekordlave renter. Derudover har vi i marts gennemført vores it-konvertering, som takket være en stor indsats fra medarbejderne er forløbet som planlagt. Sidstnævnte er samtidig en af årsagerne til, at vi i april blev kåret til Årets Digitale Finansvirksomhed 2019 i gruppen af ”Mellemstore pengeinstitutter” ved konferencen Årets Digitale Finansvirksomhed, fortsætter Claus Andersen.

Han siger afslutningsvis, at banken fortsat vil have et intensivt fokus på at investere i udbygning af rådgivernes kompetencer inden for bankens kerneområder, dvs. bolig, forsikring, pension, investering m.v., men også inden for rådgivning om samspillet mellem kundernes formueforhold og gældsforhold. Som en del af denne proces er der oprettet en private banking-afdeling i Hasseris og Frederikshavn, som pr. 1. maj 2019 får Jesper Nissen som ny chef.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...