Nordjysk Pigekor markerer sit 55-årige virke med øveweekend og stor koncert i Hjørring

VENDSYSSEL: I år er det 55 år siden, Nordjysk Pigekor så dagens lys. Sådan da. For koret blev faktisk startet i 1930’erne som et børnekor i Frederikshavn, men da komponist Tage Mortensen overtog koret i slut 50’erne modnedes ideen om at skabe et elitært pigekor i Vendsyssel.

Det skete i 1964, da Frederikshavn Musikskolens Pigekor det navn blev til Nordjysk Pigekor, og det blev starten på et nyt, nordjysk kor med flerstemmig sang på højt niveau.

Mange piger har siden 1964 været en del af Nordjysk Pigekor, der foruden sangteknikken også vægter det sociale sammenhold.

Mange venskaber er skabt i Nordjysk Pigekor og eksisterer den dag i dag.

Derfor er der også stor opbakning til årets fejring af korets 55-års jubilæum.

Faktisk er det en gruppe af tidligere kormedlemmer, der står for arrangementet.

En af dem er 54-årige Mette K. Hansen, der begyndte i Nordjysk Pigekor i 1976 og var medlem indtil 1984.

- Mange af os har fulgtes i koret fra 10-års alderen til vi var omkring 18 år. De fleste af os har bevaret de venskaber, som vi fik i Nordjysk Pigekor, for det bånd er bare noget ganske særligt, siger hun.

I anledning af jubilæet samles cirka 120 tidligere og nuværende medlemmer af Nordjysk Pigekor hos Idrætscenter Vendsyssel i Vrå fredag 11. oktober.

Her bliver der tid til at pleje venskaberne, og så bliver der selvfølgelig også masser af sang på programmet.

Der skal nemlig øves, så alle er klar til den store jubilæumskoncert søndag 13. oktober på UCN i Hjørring.

Og selv om afdøde Tage Mortensen selvsagt ikke kan dirigere det kor, han skabte, skal de tidligere kormedlemmer nok finde melodien og genskabe stemningen, når de tidligere kormedlemmer Elsebeth Bandholm og Birgit Munch svinger dirigentstokken i Tage Mortensens ånd.

Mette K. Hansen har i hvert fald ikke glemt, hvad det vil sige, at være en del af Nordjysk Pigekor:

- Vi er et pigekor, som i samarbejde med vores dirigent og med vores lyse klang – i hvert fald dengang - har skabt og kan skabe musik, som publikum kan få gåsehud af, og hvor vi selv står tilbage med en følelse, at wauw, her skete der noget, som nærmest var magisk.

Ved jubilæumskoncerten på UCN i Hjørring vil det store jubilæumskor synge to satser sammen, ligesom de enkelte årgange vil synge nogle af ”deres” sange. Koncerten begynder kl. 15 i festsalen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...