Hjørring lægger 28. september græs til det officielle DM i krolf, som for første gang spilles i Nordjylland.

HJØRRING: Når Hjørring lægger græs til det officielle DM i krolf er en lokal nordjyde forsvarende danmarksmester på herresiden. Og han håber, at han på trods af sine 67 år kan tage de andre på konditionen.

Knap 100 krolfspillere fra hele landet samles lørdag 28. september ved Dana Cup SportsCenter til DM i den populære sport. Borgmester Arne Boelt (S) åbner turneringen kl. 10 og så står den ellers på tre runder for både kvinder, mænd og hold.

- Det bliver fantastisk, det er helt sikkert. Vi gør rigtig meget ud af det, det skal være det bedste DM nogensinde. Vores baner er fantastiske – og der bliver endda lavet en ekstra i anledning af DM”, siger Torben Gross, som er formand i Hjørring Krolf Klub, som er med til at arrangere mesterskabet.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund, som er en del af Danmarks Idrætsforbund, der afholder det officielle DM for femte gang i alt og for første gang i Nordjylland. En af dem som er kvalificeret, er Erik Kjeldgaard fra Klarup, som vandt DM for herrer i både 2016 og 2018.

- Jeg er spændt, sådan er det at skulle ud og konkurrere. Jeg er 67, og derfor nok en af de unge, så jeg kan sikkert tage de andre på konditionen. Men det vigtigste er at have det hyggeligt med de andre, det er derfor jeg spiller krolf, siger Erik Kjeldgaard med et smil.

Og selvom hyggen måske nogle gange betyder mere end konkurrencen, så er der ét afgørende parameter, når vinderne skal findes.

- Bare vi kan banke sjællænderne, det er det vigtigste. Det er nok det, der er noget prestige i, at det skal være nogle fra Jylland som vinder, og helst nogen fra Nordjylland, siger Erik Kjeldgaard.

Lige nu er der 46 idrætsforeninger i DAI i Nordjylland, som spiller krolf, og håbet er, at et officielt DM kan smitte af på medlemstallet.

- Vi håber, at DM kan trække nye spillere til sporten i Nordjylland, så vi får en endnu bedre turnering og endnu flere gode mennesker med i fællesskabet, siger formanden for krolf i DAI Region Nordjylland Paul Christensen.

Fakta om DM i Krolf:

Krolf DM spilles fra kl. 10 til kl. 17. lørdag d. 28. september ved Dana Cup SportsCenter, Børge Christensens Vej 5, 9800 Hjørring

Krolf kort fortalt En krolfbane har 12 huller og fylder cirka en halv fodboldbane. Det gælder om at få sin kugle i med færrest mulige slag. Der konkurreres både i hold på fire og individuelt.

Krolf blev opfundet i 1980’erne i Danmark. En dansk virksomhed holdt personalefest i trekantsområdet og havde tradition for at spille kroket. Men et år, synes de, at spillet simpelthen var for besværligt og besluttede at grave huller i stedet for at sætte buer op. Så var krolf opfundet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...