Inger Philipsen siger farvel efter 54 år som selvstændig fod- og hudplejer i Hjørring

HJØRRING: Det er ikke med hendes gode vilje, at Inger Philipsen nu tager benene - og fødder - på nakken og takker af efter 54 som selvstændig.

Det er torsdag, sneen falder i Hjørring, og hun sidder i baglokalet med en kop kaffe, da vejr og sygdom har givet et par afbud i kundekredsen.

- Du er kommet på min allersidste arbejdsdag - og jeg har det ad helvede til, lyder det bramfrit fra den snart 76-årige fodplejer.

- Men der er ingen vej udenom, selv om jeg kommer til at savne mine kunder - jeg er blevet for gammel, og min krop kan ikke holde til mere, siger Inger Philipsen.

Inger Philipsens fod- og hudplejeklinik skal nu i stedet drives videre i et nyt selskab - og i klinikken vil man fortsat kunne møde kosmetolog Mona Thrane. Heidi Amdisen, der har været leder i Loop i Hjørring i en årrække, er ansat som fodplejer. Desuden løser Lisbeth Jensen forskellige opgaver i klinikken.

I tilstødende lokaler har Mia Philipsen, Inger Philipsens datter, sin egen virksomhed, hvor hun er statsautoriseret fodterapeut.

Der er løbende blevet sagt farvel til kunderne i klinikken - og der bliver ikke rundet af med en formel sammenkomst.

- Nej, jeg holder ingen afskedsreception, det kan jeg simpelthen ikke holde ud!, lyder det fra Inger Philipsen.

Hun har mange nære relationer i kundeskaren, og hun har vurderet, at det ville være for hård en omgang følelsesmæssigt at skulle sige farvel til dem på en gang.

- Når jeg er stoppet, må de gerne komme på besøg hjemme hos mig og få en kop kaffe. Jeg elsker mine kunder og jeg har nydt at komme på arbejde hver eneste dag i alle 54 år, siger hun.

Huset og haven på Løkkensvej kommer til at sluge lidt af den tid, hun nu får til rådighed - men ellers er der ikke lagt de store planer.

Inger Philipsen har ud over datteren Mia også en søn, fire børnebørn og to oldebørn. Hendes mand mistede hun for fire år siden.

For to år siden fik hun konstateret brystkræft og blev opereret.

- Men jeg er rask igen, fastslår hun.

Hun er meget bevidst om, at hun ikke skal blande sig i dagligdagen i sin gamle klinik nu.

- Men jeg skal da forbi en gang imellem. Jeg kan nemlig ikke nå ned og ordne mine egne fødder længere ...tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...