Fokus på digital dannelse på Hjørring Gymnasium

HJØRRING: På Hjørring Gymnasium/STX & HF er man i gang med et stort projekt om digital dannelse og adfærd, som er støttet af Region Nordjylland med 700.000 kr.

Projektet løber frem til august 2020 og har fokus på, hvordan digitale redskaber påvirker elevernes relationer og undervisningen.

Styregruppen for projektet består af udvalgte lærere samt tre elever fra 2g: Jacob Jennet, Kathrine Nyholm og Mathilde Vadsager. De er alle enige om, at det er et spændende projekt, som de tror kan være medvirkende til, at flere tænker over deres brug af digitale medier.

Projektet begyndte tilbage i efteråret 2018 og der har indtil nu været flere forskellige arrangementer, f.eks. oplæg fra SSP-konsulent Mads Hardahl-Haugaard om unges brug af de sociale medier og besøg fra Emma Holten, som fortalte om sine personlige oplevelser med at få delt billeder på nettet.

- Emma Holtens oplæg ramte målgruppen rigtigt godt, og fik flere til at tænke over, hvordan de opfører sig på de sociale medier, siger Kathrine.

De synes alle tre, at det er godt, at projektet har elevvinklen med, og faktisk er det elevernes skyld, at projektet fik et lidt andet fokus.

Mathilde fortæller:

- Fra starten var fokus mest på digital mobning, men vi synes, at skærme fylder og distraherer en del i undervisningen, så derfor er emnet digital distraktion kommet til at fylde mere i projektet end først planlagt.

I uge 48 bliver der sat fuld fokus på den digitale distraktion, da hele gymnasiet går off-line – både elever og lærere. Det betyder ingen mobiltelefoner, ingen computere eller andre digitale værktøjer. Man må altså tilbage til papir og blyant. Både Jacob, Mathilde og Kathrine tror, at alle kommer til at lære noget i den uge.

- Måske kan man ændre på nogle vaner, så man f.eks. sætter sin mobil i en holder hver gang timen starter – også fremadrettet, siger Jacob. De synes alle sammen, at projektet er rigtigt godt, og tror, at det kan være med til at ændre på elever og læreres syn på digitale medier og deres rolle i gymnasiet.

- Men det er vigtigt, at der ikke er nogen løftet pegefinger, siger Jacob.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...