Det tyder igen på lidt fremgang for Grundlovsløbet, der gennem årene har uddelt mere end en million kroner i legater

HJØRRING: Startskuddet til årets udgave af Grundlovsløbet nærmer sig med hastige skridt, og noget tyder på, at deltagerantallet lister stille og roligt opad efter et par års tilbagegang: Et udtræk fra løbets IT-system viste tirsdag klokken 10, at 756 havde tilmeldt sig, mens tallet på tilsvarende tidspunkt sidste år var 693.
Sidste år endte deltagerantallet på 1637, og noget kunne altså tyde på, at det bliver lidt bedre i år.
Grundlovsløbet begyndte i 1986 med Hjørring Politis Idrætsforening som arrangør.
- Vi er tilfredse med, hvordan det ser ud lige nu, siger Henning Ildal, der står for løbets tilmeldinger.
Mens man i 2015 kunne mønstre godt 3800 deltagere, så er det tal mere end halveret i 2016 og 2017 - måske fordi løbet er faldet på henholdsvis en søndag og så 2. pinsedag (sidste år).
- Det har nok givet et fald, men måske har det også haft betydning, at der de seneste år er sket meget på skolerne, og her har vi oplevet det største fald i antallet af deltagere, siger Henning Ildal med henvisning til skolereform og arbejdstidsaftaler.

- God, fælles oplevelse

En af de trofaste deltagere er i løbet er Hjørring Gymnasium og HF.
Her fortæller lærer Ragnar Gudmundsson, at man i år er klar til at deltage for 12. gang.
- Et år stillede vi op med 115 deltagere, men i år bliver vi nok omkring 60. Løbet giver os en god, fælles oplevelse - og passer godt med vores ønske om, at eleverne gerne skal tage nogle oplevelser med sig herfra. Måske får de fået lyst til at fortsætte med at løbe, siger han.
Ragnar Gudmundsson har tidligere vundet løbet flere gange, og der kan være nogle overmodige knægte, der tror, de kan slå deres idrætslærer på målstregen.
- Det er ikke sket endnu, men jeg bliver selvfølgelig ældre ..., siger Ragnar Gudmundsson med et smil.
Hvert år uddeles der legater - i øjeblikket á 8000 kroner - fra løbets overskud. Man støtter "arbejdet med unge under 18 år i den tidligere Hjørring Politikreds", og gennem årene har mange foreninger og projekter fået udbetalt cirka 1,3 millioner kroner på den konto.
Der er online-tilmelding til løbet til og med 4. juni, men det er muligt at melde sig til fysisk på selve dagen.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...