Skole, kirke og musikskole fyldte skolen med musik ved fælles koncert

TÅRS: Der var både vellyd og musikglæde i kantinen på Tårs Skole tirsdag aften, hvor 250 børn og voksne var samlet til koncert.

På halvanden time sørgede fem af skolens klasser for musikalsk underholdning sammen med kirkens to kor og dygtige musikskoleelever fra Tårs, der går til undervisning i Hjørring Musiske Skoles regi. Tårs Drumeline satte med stor gennemslagskraft og imponerende X-factor et festligt punktum for den musikalske aften.

- De seneste fem-seks år har der været et samarbejde mellem kirken, skolen og musikskolen om vores to årlige koncerter. Forårskoncerten er en tradition på Tårs skole - det samme er julekoncerten i Tårs Kirke. Vi kalder samarbejdet ”Musik på Tværs”, fortæller musikskolelærer Charlotte Dybro, der repræsenterer skolen i det tværmusikalske samarbejde.

- Med Musik på Tværs og de to koncerter vil vi gerne vise, hvor meget vi har at byde i Tårs indenfor musikområdet. Og vi vil gerne vise musik både i bredden, hvor hele klasser, optræder, og præsentere de elever, der går til undervisning i musikskolen og synger i kirkens kor. Musik er for alle - både for dem, der bare synes det er sjovt i skolen, og for dem der dyrker musikken i fritiden med for eksempel kor, trommer, guitar eller klaver, siger Charlotte Dybro.

- Som musiklærer oplever jeg, hvor meget musikken giver - man lærer vigtige, almene færdigheder via musikken. Man lytter til hinanden og er afhængige af hinanden, når man laver musik sammen.

Koncerten fik i øvrigt en spektakulær indledning med 35 elever fra skolens 0. klasserne indtog scenen med hver sin guitar. Den obligatoriske guitarundervisning er en del af Sistema-projektet, som oprindelig stammer fra Venezuela.

Ved at lære at spille et instrument og spille sammen i et orkester styrkes børnene både motorisk, fagligt og socialt. I Tårs starter børnene med musikundervisning i børnehaven når de er fire år. Allerede som femårige slår de deres første toner an på guitar, og musikundervisningen fortsætter i børnehaveklassen.

Resultatet kunne børn og voksne nyde tirsdag aften, da det store guitar-team gav ikke mindre end fem numre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...