160 mennesker var samlet på Hotel Kirkedal i Lønstrup

LØNSTRUP: Lørdag 2. november var 160 personer samlet på Hotel Kirkedal i Lønstrup. Venstre i Skallerup-Vennebjerg-Lønstrup og Venstre i Hjørring by havde inviteret til et unikt foredrag med murermester Kjeld Pedersen under overskriften: Historien - Millionerne – Opgaven.

- Murermester Kjeld Pedersen tog os med på sit livs opgave med at flytte fyret ved Rubjerg knude, et sted hvor sandet og det barske vejr hele tiden er en modspiller, lyder det fra Hanne Hvidegaard, der her deler sine indtryk fra aftenen med Vendelbo Postens læsere:

Vi hørte om det spændende arbejde der var gået forud igennem flere år og hvordan det har påvirket Kjelds hverdag at gå fra forholdsvis ukendt murermester i Lønstrup til at være kendt ude i den store verden som manden der flytter fyret, samt små og sjove anekdoter fra murermesteren. ”Murer-Kjeld” fortalte også om vigtigheden i at hele holdet bag flytningen have haft et suverænt samarbejde, der gjorde et så stort projekt muligt.

Formanden for Hjørring kommunes teknik- og miljøudvalg, Søren Smalbro, gav et indblik i de politiske armbøjninger det havde været at skaffe de mange millioner til projektet og hvordan det lykkes fhv. skatteminister Karsten Lauritzen at få fyret på finansloven, samt hvad betydning fyret har haft for Lønstrup og Hjørring kommune som helhed i de 119 år fyret har stået som et landmærke på knuden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...